Fondueboden

Fonduboden – restaurang i Vasastan med fondue av olika slag på menyn.

Idag var vi på vårat första restaurangbesök på Fondueboden. Vi hade bjudit ut pappa som en födelsedagspresent. Pappa gillar mat och gärna att få prova på nya maträtter. Fondue var inget nytt, men det var länge sedan han bilade runt i Europa och åt fondue i Österrike. Så jag tänkte att det skulle bli uppskattat. Det hade dock varit ännu bättre om restaurangen legat på Södermalm. Jepp – han är söderkis.

Fondueboden är en enkel och mysig kvarterskrog där grannarna verkar stanna till för att ta en öl i bardelen. Matsalen är inredd i mörkt trä – rustik och mysig. Menyn är minimal eller rättare sagt nischad på fonduer av olika slag. Vi valde köttfonduen som bestod av en kraftig saltig och god köttbuljong serverad med oxfilé, fläskfilé, broccoli, blomkål, champinjoner och tomater att doppa. Som tillbehör serverades fem goda såser: aioli, chilibearnaise, wasabisås, tamarindsås samt en sås på fetaost och soltorkade tomater. Vi valde pommes frites, vilka var riktigt mumsiga och otroligt långa. Grönsakerna drog verkligen åt sig av köttbuljongen och blev jättegoda. Tyckte först att det vara lite trist med broccoli och blomkål, vilket visade sig vara hur gott som helst.

Servicen var toppen med glad personal. Det var bara säga till om mer pommes frites eller sås och de till och med frågade om vi ville ha mer av något.

Trots att vi var mätta provade vi deras efterrättsfondue: tobleronefondue med jordgubbar, ananas, melon, banan, maränger och marshmallows att doppa serverat med vaniljglass. Jam jam.

Vi var alla mycket nöjda! Jag tror att pappa inom kort kommer laga fondue hemma.

Vi får se vilken fondue vi äter där nästa gång – för en nästa gång blir det absolut!

tobleronefonduepafondueboden

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: