1 portion
Sallad av bladpersilja, rostade pinjenötter och mozzarella kryddad med sardeller samt basilika. En enkel och mättande sen frukost eller lunch.
Jag tycker om sallader med mörk sallad, nötter och ost som kan varieras i närmast det oändliga.
Ingredienser
Bladpersilja
1-2 msk pinjenötter, rostade
ca 100 g mozzarella
5 st basilikablad
1 st sardell
1-2 msk olivolja
Beskrivning
Ta av bladpersiljebladen från stjälken och strö ut rikligt över en tallrik. Skär mozzarellan i mindre bitar och lägg ovanpå bladpersiljan. Riv över basilikabladen. Rosta pinjenötter i torr stekpanna, strö sedan över bladpersiljesalladen.
Skär sardellen i bitar och häll i olivoljan i den fortfarande varma stekpanna. Rör i sardellen, rör om och låt sardellen smälta i olivoljan. Häll sardelldressingen över bladpersiljesalladen.
Servera!
Etiketter: mat, recept, sallad, bladpersilja, mozzarella, pinjenötter, lunch.
Filed under: Italienskt | Tagged: bladpersilja, lunch, mat, mozzarella, pinjenötter, recept, sallad |
[…] – saffransdeg Saffransgalette Saffranspannkaka i portionsformar Saffranssnäckor Sallad av bladpersilja, pinjenötter & mozzarella *** Sallad med bladpersilja, mandel och avocado Salsa verde Saltimbocca alla Romana Sardellaioli […]