Veckomeny vecka 8

Inte mycket av en matvecka. Men tagliatelle med bacon och lök är både en snabb och god maträtt – uppskattad i all sin enkelhet. Den här gången med smörstekta champinjoner i klyftor och sedan ett par drag med pepparkvarnen.

Middagar
Stekt fläskkarré med sallad av grillad aubergine & zucchini, romansallad, blekselleri, ångkokt broccoli och fänkål.
Kyckling, ris
Fläskkarrébitar med pytt av zucchini, aubergine och fänkål
Tagliatelle med bacon, lök och smörstekta champinjoner
Fläskkarrégryta med bambuskott, basmatiris
Fish and chips med gurkmajonäs, vit balsamvinäger, ruccolasallad med zucchini

Till Fish ‘n’ chips skulle vi förstås haft maltvinäger. Maltvinäger, Sarson Malt Vinegar, ska finnas att köpa i the English shop i Söderhallarna. Finns också som webbshop. Sedan skulle de ha serverats i strutar av tidningspapper. Det hade varit kul. Det var nära att det blev så, fish ‘n’ ships i fina tidningsstrutar. Men mitt tålamod tröt. Inte var det kul när jag väl rullat ihop en lagom stor strut och det visade sig att jag fått med sidan med dödsannonser. Rulla upp struthelvetet igen och efter ett tag fick det vara.

Några av veckans maträtter.

Etiketter: , , , , , , .

Ett svar

  1. […] Härom veckan gjorde vi fish and chips hemma och då skulle vi haft maltvinäger. Vi fick inte tag i maltvinäger för det verkar inte finnas i vanliga matbutiker. Efter en sökning på nätet fick vi träff och upptäckte att maltvinäger finns att köpa i the English shop. De har webbutik också. Idag gjorde vi en liten utflykt dit. Ja inte till webbutiken alltså… […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: