Veckomeny vecka 21

Ytterligare en oinspirerad matvecka följer… Vi provade två barbequesåser från ICA, ICA Selection. En med smak av chipotle, BBQ CHIPOTLE, och den andra med smak av hickory, BBQ HICKORY. Goda, men tämligen liten smakskillnad emellan. De kan användas som kall sås men också att pensla köttet med mot slutet av grillningen, som en glaze. Schysst när man inte hunnit marinera eller orkat göra egen sås. Men hemgjord Sticky fingers barbecue sås är mycket godare.

Middagar
Stekt strömming, potatismos & skirat smör
Tagliatelle med bacon & lök
Grillade revbensspjäll, grillad zucchini och paprikor
Pizza
Wienerkorv med bröd
Stekt fläskkarré, kokt färskpotatis, grön sparris med olivolja & parmesan
Ugnsgrillad kyckling med örtkryddat smör & dillkokt färskpotatis

Kollade på tv-programmet Leila bakar och blev himla sugen på Torta di nonna – en sorts italiensk ostkaka.. Ricotta, citronskal, bittermandel och mandelmassa och då helst med min hemgjorda mandelmassa. Mums..!! Får nog packa upp en form och mandelkvarnen för att prova. Om inte annat måste nog den formen med till mitt nya krypin och sedan får den följa med mig när jag besöker någon som har ugn och inte är nötallergiker. Det verkar också som om fonduegrytan packats ner i lådorna för magasinering. Hmmm, hur tänkte jag då? Fonduegrytan måste med.

Läste ett bra tips om sparris på Salt & Peppars matblogg. För att behålla sparrisens krispighet längre ska de ställas i ett glas med vatten kylen. Om jag inte äter upp sparrisen direkt nästa gång ska jag testa tipset.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: