Sticky fingers barbecue sås -kryddig söt sås med sting och mörk rom.
Från veckans grillfest kommer här på Pers begäran receptet på barbecue såsen. Blir det kanske att grilla i helgen? Det här räcker till ca 10 portioner.
10 portioner
Ingredienser
Vitlöksklyftor 3 st
Gul lök 1 st
Grön paprika 1/2
Mörk rom, cognac eller whiskey 1/4 dl
Chilipulver 1,5 msk
Nymald svartpeppar 1/2 msk
Kryddpeppar, mald 1/2 tsk
Nejlika, mald 1/4 tsk
Farinsocker 1,25 dl
Vatten 2,5 dl
Chilisås av ketchuptyp 2,5 dl
Brödsirap 1/2 dl
Dijonsenap 1/2 dl
Äppelcidervinäger 3/4 dl
Tabasco 1/2 msk
Salt
Olivolja 2 msk
Beskrivning
Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs hacket i oljan utan att den tar färg under några minuter. Tillsätt samtliga ingredienser, koka upp och låt det sjuda i ca 30 minuter eller tills såsen har tjocknat. Om ni vill ha såsen ännu slätare kan ni köra den i en matberedare, mixer eller varför inte använda en mixerstav i grytan.
Häll upp såsen på rena flaskor så håller den upp till en vecka i kylskåpet. Såsen kan serveras kall, ljummen eller varm allt efter önskemål.
Själv ska jag äta den idag som en dippsås till friterad kyckling – vad blir det för Per?
Filed under: Såser | Tagged: barbeque, barbequesås, Grillat, grillsås, grillsåser, mat, mörk rom, recept, sås, såser |
[…] andra med smak av hickory, BBQ HICKORY. Goda, men tämligen liten smakskillnad emellan. Hemgjord Sticky fingers barbecue sås är mycket […]
[…] Sparris och zucchini – grillat Starkvinsglögg med konjak Stekta Kalamata-oliver med lök Sticky fingers barbecue sås Stomp med soltorkade tomater Svärfars senapsgravade strömming Sås med gräslök och olivoljekokt […]