Veckomeny vecka 20

Mitt i allt flyttpack blev det en sväng till Mio för att hämta nya köksbordet och tillhörande fina stolar. Ett litet köksbord med en liten skiva att fälla upp, men bara två stolar. Ja mer får inte plats, så det blir inga stora middagar hemma 1,5 år framåt. Förstår knappt hur alla kokböcker ska få plats, för de kan jag absolut inte packa ner och vara ifrån så länge… Stekpannan verkar det som jag får ha under sängen… Därefter en sväng på IKEA och efter det blev vi hungriga. Gravad lax med kokt potatis och hovmästarsås var riktigt bra, faktiskt.

Middagar
Stekt fläskkarrékotlett med potatis- & zucchinigratäng med italienska ostar
Hamburgare, rucculasallad och rädiseklyftor
Biff i Black Pepper Sauce med röd paprika och strimlade bambuskott, basmatiris
Födelsedagsmiddag & tårta
Chili con Carne, baguette
Grillad fläskkarrékotlett, grillade paprikor och zucchini, tomatrosor och ruccolasallad

Luncher
Baguette med kycklingröra
Stor sushi, Ikki i Kista foodcourt

Den här veckan gick tv-programmet Halv åtta hos mig. Lite väl socialt fokus, men ändå lite mat. Melon med parmaskinka marinerad i mynta föll mig i smaken och när sommaren kommer ska jag testlaga det. Manchego är gott, och ja varför inte prova den marinerad i balsamvinäger med dragon… Något annat som sades vara gott var en ostkräm som serverades till kött. Men nu visade det sig vara rökt ost…och då blev jag lite skeptisk. Men, chapagnesabayonne det kan inte vara annat än gott. Jag är tokförtjust i zabaione, kan variera och äta nabdelzabaione – zabaione med Amaretto. Så varför inte champagne?

Etiketter: , , , , , , .

Annons

2 svar

 1. Hallå där vad fint du har det här då!
  Jag kan inte ändra ett smack själv på min blogg men jag skulle vilja ha ett ”register ”som du har.
  Ha det fint , tittar snart in igen!

 2. Åh tack Karin!!

  Blogg.se har sina begränsningar tyvärr. Vissa saker var jag tvungen att hårdkoda in förrut och nu är det så mycket enklare. Tänkte jag skulle lära mig mer från grunden under hösten och lägga upp rubbet själv…

  Vad är det för register du vill ha? Receptregistret? Just det upptäckte jag nyss att det inte funkade med länkningarna.

  Du är alltid välkommen! Ha det så bra du med så länge!

  Jessika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: