Kyckling i Black Pepper Sauce

I senaste numret av Buffé, första numret för i år, så har de ett tema kring asiatisk mat och det var kul. Många av recepten var lite försvenskade men genomgående bra. De skrev naturligtvis också om alla de produkter de (ICA) säljer med asiatisk touch och en av dem var Black Pepper Sauce. Och de skrev också vad dess beståndsdelar var så då tänkte jag att varför inte göra en egen? Den innehåller bland annat svartpeppar, ostronsås, vitlök och soya. Sådana ingredienser som vi normalt har hemma.

Det här blev mycket lyckat och gott! Kinamat när den är som bäst!

Ingredienser:
Mycket god kinesisk kycklingrätt med härlig sturka både från chili och svartpeppar.
Kycklinglårfileer                 500 g
Gullök                                  1 st
Vitlöksklyftor                       3 st
Färsk ingefära                   2 cm
Grön chilifrukt                    1 st
Hel svartpeppar                1 msk
Ostronsås                          4 msk
Kinesisk soya                    1 msk
Vatten                                  1 dl
Kycklingbuljongtärning    1/2 st
Sesamolja                         1 tsk
Sherry                                 1 msk
Farinsocker                        2 msk
Grön paprika                      1 st
Haircovert                           100 g
Salt
Solrosolja

Gör så här:

Strimla kycklingen i ca 1 cm breda strimlor.

Hack lök, vitlök och ingefära. Skär chilin i ca 2 mm breda ringar.

Krossa svartpepparen i en mortel. Blanda svartpeppar, ostronsås, soya, vatten, buljongtärning, sesamolja, sherry och farinsocker i en bunke.

Hetta upp en stekpanna eller en wok med några matskedar olja i. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i ca 1 minut. Tillsätt kycklingen och låt den fräsa ett par minuter. Salta lätt. Lökblandningen ska inte brännas. Tillsätt strimlad paprika och haircovert och låt det fräsa i ca 2 minuter. Salta lätt. Tillsätt blandningen från buken och låt det sjuda ett par minuter eller tills kycklingen är färdig.

Servera med nykort jasminris eller basmatiris.

Etiketter: , , , , , , , , .

Annonser

3 svar

  1. […] potatis- & zucchinigratäng med italienska ostar Hamburgare, rucculasallad och rädiseklyftor Biff i Black Pepper Sauce med röd paprika och strimlade bambuskott, basmatiris Födelsedagsmiddag & tårta Chili con […]

  2. […] smak av örter och senap till fisk Kyckling, helstekt & fylld med underbara afrikanska smaker Kyckling i Black Pepper Sauce Kyckling i druvsås – druvkyckling Kyckling i mild och syrlig smörsås med purjolök […]

  3. haricovert heter det!! Eller brytbönor. Sån häringa svartepparsås är gott med lite söt senap i.
    Mos på FÄRSK grönpeppar är schysst till skaldjur som te x krabba, som i indonesien tex

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: