Majsstuvning

Majsstuvning – majskorn fräst i smör & vitlök och stuvade i lite grädde med cheddar.

Majsstuvning är god som fyllning i Quesadilla, en klick i tacoskalet och förmodligen som tillbehör till stekt falukorv. Fungerade bra att även stuva majskorn från burk även om jag föredrar färsk majs.

2 små portioner (Räckte till två quesadilla)

Ingredienser
1 majskolv eller 1,5 dl majs (ca 150 g)
1 klick smör
1 vitlök, krossad
ca 1 dl vispgrädde
2 skivor cheddar
lite saft av citron
vitpeppar
salt & svartpeppar

Beskrivning
Med majskolv: Börja med majsen. Hetta upp en stekpanna och smält en  klick smör däri. Lägg i den hela majskolven, sänk till medeltemperatur och låt steka färdiga. Låt svalna eller gå rakt på. Skär med en kniv längs kolven för att lossa majskornen. Smält lite mer smör, lägg i den krossade vitlöken, rör runt och lägg tillbaka majskornen någon minut.

Det ska gå att skära loss majskornen från kolven när den är rå, men jag misslyckades kapitalt.

Med majskorn, frysta eller på burk: Smält en klick smör i en liten stekpanna, lägg i den krossade vitlöken, rör runt och låt majskornen fräsa en stund.

Pudra mjölet över majskornen, rör om och tillsätt grädde. Låt puttra och krydda. Lägg i osten mot slutet och låt smälta ner. Smaka av med lite citronsaft.

Etiketter: , , , , , , , , .

Annonser

Ett svar

  1. […] Majsstuvning […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: