Veckomeny vecka 45

God mat på Tinas CookAlong, först lufttorkad skinka med godsaker som äpple, pinjenötter & pepparrot till förrätt,  sedan järpar med en nötig couscous… Gott, brukar blanda i rostade mandlar eller pinjenötter i couscous, särskilt om jag blandar i granatäpple.  Slutligen en enkel efterrätt med björnbär gratinerade med mascarpone.

Mmmm på Matakuten hade de avslutning på Le Rouge… Åh, där är det så mysigt och underbar mat serveras… Längtar till att jag kan gå dit att äta igen.. Eller inte. Jobbiga minnen från den tid som inte längre finns.. Le Rouge ska ha ändrat koncept till brasserie…och ja snart är det väl dags att ersätta just jobbiga minnen med nya fina minnen.

Ny kurs, nytt grupparbete. Åt lunch med de nya gruppmedlemmarna. Pestobearnaise var en konstig blandning, inte äckligt och ej heller gott. Ätbart. Ingen speltisdag denna vecka, då jag var sjuk. Suck. Fick ställa in onsdagens middag med en väninna.. Så trist. Ja hela den dagen gick åt helvete rent ut sagt. Till middag fick det bli något väldigt billigt med tanke på alla extrautgifter efter förkylning och medicin, fönhelvetet som dog på morgonen och kommande tandläkarbesök efter att en stor tandbit lossnade på morgonen precis när jag tuggade i ett sådant där underbart gott kaneltuggummi som jag äntligen hittat i affären igen.. Råkade sätta på en tom kaffekokare istället för spisen…efter det… Spaghetti med tomatsås kändes som en både billig och ofarlig rätt att laga en sådan dag och så att det räckte till dagen efter. Tomatsåsen blev underbart god och gjordes på samma princip som den tomatiga tonfisksås, genom att puttra riktigt länge.

Det har blivit en hel del slötittande på tv då mesta tiden tillbringats i sängen i feberyra. I Vad blir det för mat gjordes ostfondue vilket påminde mig att jag borde använda fonduegrytan. Kanske när jag bjuder över Carina.. Mmm vad gott med parmesan och  gruyère! Rachel Ray gjorde ett par smarriga äggmackor i ugnen och i går på Halv åtta hos mig serverades basilikasoppa och en efterrätt som jag blev nyfiken på. Det var en exotisk parfait på marängbotten. Mmm maräng.. Tänk hallonparfait på marängbotten eller rabarberparfait..

Läste här att Edsbacka krog, som är den första restaurangen i Sverige som fått 2 Michelinstjärnor, ska stänga efter 27 år och nu är det rusning dit. Jaha, då blir det inget besök där när jag äntligen fått ett toppjobb efter utbildningen och kommer ha mer pengar än vad jag kommer kunna göra av med… Drömma går ju och Fredsgatan 12 finns fortfarande kvar.

På fredagen var det middag och utgång för att fira Pelles födelsedag i efterskott. Då jag fortfarande var däckad av feber fick jag tillbringa kvällen hemma och rota efter mat i frysen som gick att tugga med min trasiga tand. Vilken bedrövlig vecka. Tur att jag tycker om pasta och har en mixer i värsta fall. På vingliga ben kunde jag göra ett par nödvändiga matinköp under lördagen – ja parmesanen var slut. Mmm fick syn på dadelsirap på Konsum – låter ju hur smarrigt som helst och sen färsk bläck fisk, både små och stora. Åh.. På söndagen blev det blomkålsrisotto med den nyinköpta parmesanen som har en reserverad plats i mitt lilla kylskåp.

Middagar
Tagliatelle med vitlöksfrästa pumpaband
Smörgås
Spaghetti med tomatsås & brödsmulor
Spaghetti med tomatsås & brödsmulor
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese
Blomkålsrisotto med smörbrunne & baconfras

Lunch att nämna
Stekt kycklingfilé med pestobearnaise och rosmarinrostad potatis, Restaurang Forum

Efterrätter
Chokladpudding

Spagetti med tomatsås & brödsmulorBologneseBlomkålsrisotto med smörbrunne & baconfras

Såg ett vintips: Cigarra Syrah Tinta Barroca 2007, (2565) 67:-,  med beskrivningen ”Rejält och generöst med delikat mörkkryddiga toner, inslag av lakrits, kryddor och saftig frukt.” Låter som något till mig till en låg penning… Gillar syrah.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: