Konjakslingon – rårörda lingon med en skvätt konjak som får stå till sig helst över natten.
Jag serverar konjakslingon till älgfärsbullar, pannbiff eller liknande. Det är roligt med variation på lingonen och i det här fallet en vuxen variant. Jag gillar det syrliga, men skulle ta den större mängden socker om jag inte va själv. En smqaksak helt enkelt.
4 portioner
Ingredienser
2 dl lingon
4-6 tsk strösocker
2 tsk konjak
Beskrivning
Blanda alla ingredienser i en bunke. Låt lingonblandningen stå övertäckt över natten i rumstempertur om de är frysta och i kylskåp ifall de är färska.
Etiketter: mat, recept, konjakslingon, lingon, rårörda lingon, konjak, lingonsylt.
Filed under: Inläggning | Tagged: bär, konjak, konjakslingon, lingon, lingonsylt, mat, rårörda lingon, recept, sylt |
[…] Konjakslingon […]
[…] Konjakslingon […]