Veckomeny vecka 6

Trist måndag, lite seg och slöade till en stund mitt på dagen i sängen och råkade se Martha Show där ricottagnocchi lagades med knaperstekt kronärtskocka. Det var endast hjärtat som användes, skars i tunna skivor och frästes i olivolja. Måste bara prova! När jag letade efter receptet hittade jag ett annat med kronärtskockor, ostbröd med kronärtsskocka.

Kunde inte somna nu igen och såg på det viset reprisen av Årets Kock där Gustav Trädgårdh från the Basement, Göteborg, vann, se SVD. Recepten finns på sidan Årets kock. Kul!  Gillade de olika inslagen med kockar, särskilt med Danyel Couet

Läste i Aftonbladet om något sorts köttklister som tillverkas av gris- eller nötblod för att klistra ihop delar av kött till större bitar som till en filé. Låter konstigt, ja äckligt på något sätt. De som har mandat att rösta för oss i Sverige röstade i alla fall för. Det enda positiva är att den typen av kött kommer att märkas så att valet ligger hos konsumenten. Själva produkten, lanserad av nederländska Sonac, kallas Fibrimex och består av två enzymer som finns i blod; trombin och Fibrinogen. Tydligen ska det sedan inte synas..enligt artikeln i SVD. Tror dock att det faktiskt kommer bli ett alternativ för en del…

Nästa var den femte smaken på tub, dvs. umami. Hmm…nja äter nog hellre parmesan.. Fast å andra sidan använder jag buljong både på tärning och ur flaska…

Tillbringade onsdagen med en god killkompis från förr med alldeles för mycket rödvin, men åt en av de godaste pizzorna på länge. Har märkt att jag äter mindre och beställde en barnpizza som jag inte ens orkade äta upp… Hade nog behövt det med tanke på allt rödvin det blev… Just det, scones önskades…så det får jag baka nästa gång.

Lagade goda fläskschnitzlar panerade i panko i en dimma i fredags… Verkade vara lite känsligt med hög värme, så får komma ihåg det till nästa gång eller använda annan panering som bröd med parmesan eller helt enkelt fritera schnitzlarna. Hade tänkt att ha marinerad zucchini till, men det blev fänkål i bitar som jag kokade i vin med en rejäl klick smör och till det blev det spaghetti. Mycket gott! Bästa sättet att äta fläskkotlett på är att panera för det verkar som den torraste kotlett blir saftig då…

Lördagen och söndagen tillbringade jag med en barndomsväninna och hennes familj med en hejdundrande god middag med 3 varianter på blåmusslor, ugnsstekt lax och en god fruktig efterrätt.  Helt underbart & kul! Sedan satt vi uppe och pratade tills morgontimmarna…

Middagar
Falukorvs- & potatissoppa
Falukorvs- & potatissoppa
Pizza Napoletana, Åsö Krog & Bar
Spaghetti med stekt falukorv
Pankopanerade fläskschnitzlar med smör- & vitvinskokt fänkål, spaghetti
Musselmiddag med barndomsvänninnan,  i dagarna två


Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: