Tonfisktoast – gyllene smörstekta formbröd fyllda med en härlig tonfiskröra bestående av tonfisk, majonäs, lök och citron.
Det har blivit en del tonfisk under våren, oftast i röror på smörgås. Gott, enekelt & billigt! Den här varianten med varm macka blir mer matig tycker jag och funkar som middag med en omgång grönsallad till. Mycket god också med det smörstekta krispiga brödet och den den krämiga fyllningen!
Just det, jag väljer att ha hela citronskivor i, tunna sådana, som jag äter som en del av fyllningen. För bittert för en del, så då kan lite citronskal rivas över samt några droppar citron pressas på. Köp också ekologiska citroner när dess skal ska användas – annars tvätta dem jävligt noga.
2 st
Ingredienser
4 skivor formbröd, kanterna bortskurna
smör
1 burk tonfisk i olja(185 g, netto 140g)
2-3 msk majonnäs
salt & svartpeppar
4 st tunna citronskivor, grovhackade
4 st tunna skivor gul lök, grovhackade
Beskrivning
Blanda tonfisk och majonäs. Smaka av med salt & peppar.
Bred bröden med smör varav två av dem på båda sidor. Bred på tonfiskröran på 2 av bröden och lägg på citron och lök. Lägg på de andra bröden.
Smält en klick smör i stekpanna och stek tonfisktoasten gyllenbruna. Servera med en rejäl omgång sallad.
Filed under: Smörgåsar | Tagged: macka, mackor, mat, recept, smörgås, smörgåsar, toast, Tonfisk, tonfiskmacka, tonfiskröra, tonfisksmörgås, tonfisksnittar, tonfisktoast |
[…] Ölandslimpa med böcklingpastej Tonfisktoast Toast, FooBar Baguette med salami & mozzarella Fisk- & skaldjursgryta med sprödvarm […]