Veckomeny vecka 10

Började veckan med att laga godaste soppan för i år, kanske till och med på ett helt år. En fantastisk majssoppa att mumsa i dagarna två. Gott att dryga ut med lite zucchiniris. Blir nog majssoppa nästa vecka också.

Hade matTV-kväll i onsdags och blev sugen på att laga omelett med räkstuvning., som var utmaningen i Mästerkockarna som jag annars inte brukar titta på. Jag föredrar matprogram med Jamie Oliver eller Nigella och ikväll gjorde han mig sugen på korv- och grönsakspasta med söta minipajer. Apropå Nigella är det här en rätt jag ständigt glömmer att laga, pasta med valnötssås.

Upptäckte att Kaffekokarkokboken numera har en sida på Facebook. Lika cool som alltid. Särskilt imponerad över experimentet att grädda kanelsnäckor med plattången! Underbart!

Filmkväll som blev tv-kväll och sen en krogsväng på Strand med middag innan. Valde ugnsrätter när jag fick, den goda auberginegratängen och sedan en cheesecake som jag älskar. Hade fortfarande röda vinbär från Carina som jag kunde använda. Härligt!

Just det, Glimminge Port Salut från Skånemejerier är den port salut jag gillar.

Middagar
Majssoppa med Piment d’Espelette
Majssoppa med Piment d’Espelette
Baconpannkakor med lingongrädde
Smörgåsar?
Kexchoklad
Auberginegratäng, stekt fläskkotlett, romansallad med marinerad kronärtskocka

Luncher
Zucchiniris

Efterrätter
Halloncheesecake med röda vinbär

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

6 svar

 1. Oooh vilken inspirerande matblogg, den ämnar jag följa!

  Majssoppa har jag tänkt prova på att göra länge men det tycks aldrig bli av. Kanske är på tiden nu hmmm..

  Ha en toppendag!

  • Oj, vad roligt..!! Tack Linda! Hoppas att min matblogg fortsätter att inspirera dag! Majssoppan kan jag verkligen rekommendera. Den blev mycket godare än jag förväntat mig!

 2. Gott! 🙂

  • Mmm, det blev en godare matveckan än vanligt med tillgång till ugn & allt..

 3. Hello from germany,

  nice blog and very fine recepts. I try to make (with your ideas) a wonderful lunch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: