Veckomeny vecka 17

Påskens sista dag var nog årets hittills varmaste dag som vi avnjöt i solen på verandan mumsandes färsk ananas och sallad kom upp som ett självklart middagsalternativ. Rostade goda grönsaker förkastades för en fräsch sallad. Grekisk eller den goda syrliga från sportlovet..? Tror den senare blev en riktig favorit, den här gången utan biff, då middagen inledningsvis åts under tystnad. Tyckte själv att jag lagat löjligt mycket, men ja då skulle det ju räcka till lunch… Fanns knappt ett rostat riskorn kvar efter middagen..

Sen hem..alltid lika trist efter ett par sådana mysiga dagar.. Det är u inte så att jag blir sugen på att laga mat direkt. Vi pratade om att det finns ugnar på Ö&B för en femhundring. Men i nuläget har jag inte ens råd med det, mne oj vad lockande det är. Den kunde ersätta mikron som jag inte har någon som helst nytta av. Suck, vad jag saknar ugn..!!

Har hittat ett par schyssta kabanoss som jag kan steka och bara mumsa i mig. Goda både i och till chili dessutom. Scans.

I fredags först fick jag upp lusten till att laga mat igen, då jag skulle få besök. Valde en av mina gamla favoriträtter och en som jag vet han tycker om samt en rätt jag tidigare bjudit på, Panangköttbullar den här gången på kalvfärs. När det stod klart att soppan också var en favoriträtt vaknade prestationsångesten..direkt!! Men, men  – den blev så omtyckt att typ doggy bag önskades. Yes!!

Har blivit galet förtjust i ett par kolakakor. Jag är verkligen ingen kakfantast, men just kolakakor är jag svag för liksom för drömmar. Bålsta Bagaren gör verkligen helt ljuvliga kolakakor & drömmar i mindre förpackning eller rättare sagt en typ av cellofanpåse. Stort plus för att de säljs som en mindre mängd..!! Jag är så jävla less på dessa stora palstlådor fulla med småkakor. Så dåligt! Ser lite extra delikata ut i cellofan…och är nog aningen dyrare.. Utöver det är jag så jävla less på att ICAs affärer snart svämmar över av deras egna märke med ett gäng tråkprodukter på bekostnad av ett brett sortiment. Precis som befarat, men nu är vi där. Fy fan!! Här i Kista är sortimentet över lag så himla kasst att jag bara handlar där när jag måste. En liten ICA i Vasastan är roligare att handla i.. T.ex så kalasade vi på ljuvlig bredbar Chevré, Le chèvre à tartiner, från Soignon på salta kex därifrån samt en underbart god Gazpacho på Tetra, Marabous premiums goda chokladkaka med underbar marsipan i perfekt konsistens..  Mumsi mumsi! Nästa gång ska jag köpa ett mindre  lager Gazpacho tills de kommer tomater värda att göra egen på.

Middagar
Syrlig regnbågssallad med biff fast utan biff

Knäckebrödsmackor med makrill i tomatsås
Kabanoss
Tom Yam Goong – räksoppa
Gazpacho, smörgåsar
Panangköttbullar med basmatris

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: