Veckomeny vecka 16

Påsken firades ute på landet i Norrtälje som en riktig tjejhelg. Hur mysigt som helst att bara vara tillsammans, äta gott och så blev det inte sämre av att vädret var strålande..!!

Har blivit tokförtjust i LIDLs paprikachips, smarriga, billiga & märkligt nog lågfettade vilket inte märks på smaken. Vi var tvungna att bunkra upp..

Som vanligt gick jag i spinn över att bo med ett riktigt kök där jag fick husera bäst jag ville. Underbart!! De andra verkar lika glada som jag! Vi hoppade över traditionell påskmat då vi körde lite på budgetmat, men ett par ägghalvor mumsade vi allt i oss så klart. Det blev lite mer veggo vilket passade mig perfekt då jag haft lite svårt för att äta kött eller mat överhuvudtaget med protein av okänd anledning. Ratatouille har jag inte lagat på flera år och den blev riktigt lyckad. Det är verkligen något jag missat att laga hemma. Så gott!

Till chilin med bönor valde vi svarta bönor och kidneybönor och serverade chorizoslantar bredvid. Mycket gott! Jag som nog är den mesta köttätaren var väl den enda som inte var sugen på chorizo.

Majssoppan som jag pratat mig varm för var önskad då den väckt nyfikenhet. Provade att ta lite soppa i den fina mixerna och det blev totalhaveri då locket flög upp och majssoppa sprutade ut som sedan kunde torkas bort från urringning, väggar, golv, bord, brödrost och allt som stod framme. Helvete! Jag hade inte ens i en fjärdedel, var noga med locket, började på lägsta med en handduk över locket och handen på den.  Gjorde rätt ont med majssoppa på huden..men mest blev jag rädd. Mixern verkar inte klara att mixa varma saker.. Så till slut silade jag av majskornen och mixade dem med lite kallt vatten. Omständigt!! Ok. Mixern är bara prydnad! OBH Nordicas chilliserie, som verkar var mer snygg än bra. & kan rekommenderas till de som vill ha något snyggt stående bara..

Jag fick till och med möjlighet att baka – så lycklig över det!! Det verkar inte vara sista gången därute heller för focaccian var mycket uppskattad och en av de som inte är nattätare var sedan uppe på natten och gjorde sig en ostmacka av dem! Så sprids dåliga vanor..

I glasen hade vi förstås Pink sugars i vanlig ordning men till chilin serverades ett gott spanskt rödvin. Som fikabröd blev det återigen brownie med kaffeglasyr och helt överröst med kokosflingor…

Förrätt
Ägghalvor med majonäs, crab fish & citronskivor

Middagar
Pytt i panna med stekt ägg & inlagda rödbetor
Te & knäckebrödmackor med ost

Ratatouille med zucchiniris
Chili sin Carne, skivad choriso, grönsaksris & strimlad isbergssallad
Majssoppa med Piment d’Espelette med Focaccia
Majssoppa med Piment d’Espelette med Focaccia

Efterrätt
Brownie med kaffeglasyr

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: