Kaffeglasyr – mörk glasyr med en god smak av kaffe tillsammans med kakao och aningen vanilj.
Tveklöst godaste glasyren på brownie tycker jag är kaffeglasyr med eller utan kokos. Den här kaffeglasyren innehåller även kakao och lite vaniljsocker. Läckrast hade förstås varit att riva färsk kokos över kaffeglasyren! Vår brownie med den här kaffeglasyren är definitivt den bästa kombinationen vi provat..! Med ett glas konjak till var njutningen fulländad!
Istället för kokosflingor är finhackade nötter ett alternativ, strössel för sockerråttan och de där silvriga fina små sockerkulorna att glamma med… Det vore läckert med brownie i små silvriga muffinsformar och glasyren dekorerad med silverkulor.
Andra alternativ kan kanske vara värda att prova som variation. Kanske kaffekrämen till kaffefragilité
skulle vara god på? Den skulle dock inte bli frostig utan mer krämig – men ack så god. Kanske för sött… Mintchoklad är en annan favorit, så en glasyr av After Eight skulle kunna vara en bra variation. Kanske ett par pepparmintsdroppar i brownien, med eller utan kaffe i smeten…?
Den här kaffeglasyren blev en halv centimeter tjock glasyr för en brownie med måtten 16 x 16 centimeter.
Alla i familjen överförtjusta..! Redan önskad som efterrätt på födelsedagen.
Till en brownie på 16 x 16 cm eller 7 muffins.
Ingredienser
50 g smör
3 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 tsk nescafépulver
6 tsk vatten
1,75 dl florsocker
Garnering
0,25 dl kokosflingor
Beskrivning
Smält smöret. Blanda nescafépulver med vattnet.
Rör i kakao, vaniljsocker, kaffeblandningen i smöret. Blanda slutligen i florsockret. Rör tills glasyren är slät och blank eventuellt över svag värme.
Häll på en klick kaffeglasyr på brownien och bred ut så att alla kanter och hörn fått lite av kaffeglasyren. Häll på glasyren så att den hamnar jämnt på brownie. Använd eventuellt en slickepott för att jämna ut kaffeglasyren.
Pudra över kokosflingor. Ställ in svalt och låt kaffeglasyren stelna.
Servera med ett glas konjak och njut!
Etiketter: mat, recept, kaffeglasyr, glasyr, icing, kakglasyr, kaffe, brownie.
Filed under: Desserter | Tagged: bakning, frosting, glasyr, icing, kaffe, kaffeglasyr, matm, recept |
[…] Kaffefragilité Kaffeglasyr till brownie Kaffekräm Kall kaffedrink Kalvfond Kalvfrikadeller med salvia i tomatsås Kamben, grillade Kamben […]
[…] som brownie med glasyr men inte lika kladdig och betydligt luftigare. Detta recept på kärleksmums är från Leila […]
[…] lite kaffe. De är goda som de är men riktigt läckra och festliga med glasyr: fudgeglasyr, kaffeglasyr, mintchokladglasyr. Det går säkert alldeles utmärkt att smula en skiva After Eight och trycka […]
[…] Efterrätt Brownie med kaffeglasyr […]