Brownie som muffins – små chokladiga brownie med smak av kaffe i form av muffins .
Brownies är verkligen gott. Jag vill också ha i lite kaffe. De är goda som de är men riktigt läckra och festliga med glasyr: fudgeglasyr, kaffeglasyr, mintchokladglasyr. Det går säkert alldeles utmärkt att smula en skiva After Eight och trycka ner i formen, eller prompt pressa ner hela skivan.
Jag använder de stadigare muffinsformarna, t.ex. ICAs amerikanska muffinsformar i storlek medium.
7 st
Ingredienser
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl kakao
1/4 dl mörk sirap
0,5-1 krm salt
1,5 tsk nescafépulver (snabbkaffepulver)
1,5 tsk vatten
1,5 st ägg
3/4 dl vetemjöl
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Ställ muffinsformarna på en plåt.
Vispa smör och strösocker vitt och poröst. Blanda i kakao, sirap och salt. Blanda nescafépulver med vattnet så att det löser sig och blanda sedan i det i smeten.
Rör i det ena ägget i smeten.
Nu till det krångliga eftersom vi ska blanda i ett halvt ägg. Knäck ägget i ett glas. Vispa runt så att ägggula och äggvita blandar sig. Ta hälften av äggblandningen och blanda ner i smeten. Äggblandningen är halkig och det kan vara fördel att måtta ut hälften eftersom äggblandningen nästan vill hålla ihop. Den andra hälften kastas.
Vänd ner vetemjölet i smeten.
Fördela smeten i muffinsformarna.
Grädda muffins i mitten av ugnen cirka 13-14 minuter. Prova med en sticka och kom ihåg att brownie ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Filed under: Amerikanskt, Desserter, Fika | Tagged: bakat, brownie, browniemuffins, choklad, chokladdessert, chokladdesserter, chokladefterrätt, chokladefterrätter, chokladmuffins, dessert, desserter, efterrätt, efterrätter, fika, fikabröd, kaffebröd, kakao, kladdkaka, mat, mjuka kakor, muffins, recept |
[…] Bourguignon Bolognese, köttfärssås, köttragu… Brownie Brownie med glasyr av After Eight Brownie som muffins Brownie sticky pecan Brownie med fudgeglaze Brunch Bruschetta med mosade ärtor & bondbönor […]