Parmesansmör – vispat smör smaksatt med finriven parmesan.
Parmesansmör är gott på bröd, särskilt nybakat. Vi åt det på pumpabröd. Det var saltigt och mycket gott! Funkar nog fint på nykokt färsk grön sparris…
Ingredienser
50 g smör, rumstempererat
1 dl parmesan, finriven
Beskrivning
Blanda smör och parmesan. Vispa upp smöret så att det blir ljust och luftigt. Klicka upp i liten skål.
Servera!
Filed under: Kryddor, Ost | Tagged: aromsmör, bordssmör, grana padano, kryddsmör, mat, ostsmör, parmeggiano, parmesan, parmesansmör, recept, smör, Tillbehör |
[…] saftigt. Jag tycker om bröd med lite syra och brukar gör en snabbvariant på surdeg. Gott med parmesansmör […]
[…] med rostad mandel Paprikasås, gul Paprikasås på grillad paprika Parmainlindad laxfilé Parmesansmör Passionsfruktsbrûlée Penne Romana Piccata med paprikaris & örtsås Pizza Pommes frites i ugn […]