Kaffekräm – len god mockafärgad kräm med smak av kaffe.
En av mina favoritefterrätter är Kaffefragilité – sega nötmarängbottnar med kaffekräm.. Det är kaffekrämen i mitten som gör kaffefragilité så fantastiskt god – även om jag är förtjust i maräng.
Så därför förtjänar kaffekrämen en alldeles egen plats i bloggen.
Jag har försökt att fundera ut andra sätt att äta kaffekrämen på än mellan marängbottnar, med slickepott, med matsked… Jag skulle själv kunna tänka mig att få den serverad i ett fint dessertglas att äta som den är med liten silversked – kanske en deciliter per person. Kaffekrämen skulle nog annars fungera som glasyr eller topping på någon chokladkaka typ kladdkaka eller på en nötkaka. Med bär kanske..? Till glass?
Men samtidigt – det är kaffekrämen jag vill åt. Det andra är bara en anledning att laga den. Om jag inte kommer på en riktigt bra kombination..så kommer jag definitivt att äta den som den är – med stor eller liten sked.
2 dl (2 portioner)
Ingredienser kaffekrämen (2 dl)
2 st äggulor
2,5 msk strösocker
1-1,5 tsk Nescafé
1 msk vatten
60 g smör
Beskrivning
Vispa ägggulorna, strösockret, kaffepulvret och vattnet under lätt omrörning i en kastrull till krämig konsistens. Får inte koka..!! Låt blandning svalna genom att vispa i den och tillsätt smöret som ska vara rumstempererat. Ställ in i kylskåp tills den är kall.
Etiketter: mat, recept, kaffekräm, kaffe, efterrätt, dessert.
Filed under: Desserter | Tagged: dessert, dessertkräm, efterrätt, kaffe, kaffekräm, mat, recept |
[…] Kaffefragilité Kaffeglasyr till brownie Kaffekräm Kall kaffedrink Kalvfond Kalvfrikadeller med salvia i tomatsås Kamben, grillade Kamben i asiatisk […]
[…] Efterrätt Brownie med kaffeglasyr […]