Kryddsmör med vitlök och persilja

Ett gott och enkelt kryddsmör är aldrig fel att lägga på en god köttbit eller att låta smälta ned i en het bakpotatis – eller hur Ludvig?!?

Ingredienser:

Smör                   100 g
Salt                      1/2 tsk
Svartpeppar       1/2 tsk grovmald
Persilja               1/2 kruka
Vitlöksklyftor       1-2 st
Citron                   1/2

Gör så här:

Ta fram smöret och låt det stå i rumpstemperatur i ca 15 minuter. Det måste vara mjukt innan man kan röra ihop det med de andra ingredienserna. Medan du väntar kan du finhacka vilöken, hacka persiljan samt riva cironskal från citronen. När smöret är mjukt så tillsätter du samtliga ingredienser och arbetar in det i smöret med förslagsvis en gaffel. När det är väl blandat klickar man upp smöret på aluminiumfolie och formar det till en ”korv”. Förvara smöret i kylskåpet fram till ca 20 minuter innan du ska servera det. Ta då fram det och skär upp det i lagom portionsbitar och lägg upp fint på ett fat.

Etiketter: , , , , .

Annonser

Ett svar

  1. […] couscous Kryddsmör med afrikansk touch Kryddsmör med pinjenötter, chili, koriander… Kryddsmör med vitlök och persilja Kräftstjärtar i dillkryddad syrlig sås (pastasås) Krämig sås med smak av örter och senap […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: