Veckomeny vecka 23

En blandad matvecka som började och slutade bra på landet i Norrtälje. Däremellan ingen matlust då värmen hemma i studentcellen var vidrig och matlusten därefter.

På landet däremot var det svalt & skönt och då kom lusten att laga mat tillbaka omedelbart!  Där trivs jag i köket som är så stort och bra. Tur som jag har uppskattar de andra också att jag helst vill bo där i köket och äter glatt av allt. Innan jag var tvungen att åka hem igen för studierna lagade jag quesadillas med majsstuvning vilket mottogs långt över förväntan. Jättekul!! det blir faktiskt mer och mer tragiskt att min passion är mat och att jag studerar något helt annat. Det blir inte lättare av att min omgivning kommenterar det…

Till helgen åkte jag & Jen ut. Helène köpte ett amerikanskt godis, jordnötssmör i choklad. Smaskigt värre och något att komma ihåg att göra själv då det tydligen är svårt att få tag i.

Till helgen blev det årets andra grillning. Härligt! Kött, dessutom  – riktigt kött som i nötkött, som jag föredrar över allt annat. men oj vad svårt det vara att hitta schyssta bitar i den annars så välsorterade ICAn här i Norrtälje. Det billigare var alldeles ljusrött och köttet i mellanklass var mörkt och fint, men såg ut som det var lackat under plasten. Det visade sig att det var vakuumpacket, 2 bitar i varje förpackning, och sedan överplastat. Det syntes inte och såg bara för jävla äckligt ut. Blev lätt illamående av att titta på det. Till slut tog jag det ändå. Väl hemma när jag tog upp köttet ur all plast doftade det inte så där härligt nötig som jag älskar. Men jag lät det lufta ett tag och gjorde sedan en marinad bestående av finhackad vitlök, olivolja samt finhackad rosmarin direkt från altanlådan. Köttet var jättefint, mört och härligt. Så jag kommer att köpa det igen. Till det grillad köttet åt vi fransk potatissallad av färskpotatis med massor av småkapris i samt vitvinsvinäger istället för citron. Mycket uppskattad & somrig.

Helgen var också solig & het, men på landet var det bara skönt och på lördagen drack vi rosédrinkar med färska svenska jordgubbar i, på altanen.

Vi har också varit bortskämda här ute på landet genom att vi blir bjudna på all mat..och både i måndags och lördags drack vi ett übergott vin med syrahdruvor, Hylands!! Det är hur fantastiskt generöst som helst, men väninnans pappa är så glad att få så god lagad mat varje dag så i lördags blev det äpplepaj med knäckigt täcke igen och på begäran blandade jag i 100 g mandelmassa i själva ”täcket”. Till det hemlagad vaniljsås som den här gången blev helt perfekt i konsistensen. Det var över 2 år sedan jag lagade den sist och kommer ihåg att det var lite svårt med just konsistensen eftersom den fortsätter tjockna lite när den svalnar i kylen. Jag antar att vi kommer laga mycket vaniljsås i år med tanke på hur god de andra tyckte att den var. Resterna av äppelpajen åt vi till söndagsfrukost med njutning…

Veckan avslutades med en texmex-middag med två olika quesadillas skurna i trekanter serverade med gräddfil, tacosås och jalapenos. De med majsstuvning var helt klart populärast!  Före och efter det ett par rosédrinkar och när rosén tog slut gick vi över till vodkan och slutligen Stroh Rom med juice tills det var morgon..

Middagar
Quesadilla med majs, Tortilla med kyckling- & paprikagryta
Spaghetti med stekt falukorv
Lilla menyn, McDonalds
Korvmackor
Kycklingsallad med stekt halloumi & halstrad  grön sparris
Grillad entrécôte & ryggbiff, fransk potatissallad, ruccolasallad
Quesadilla med majs, Quesadilla med kyckling- & paprikagryta och ost

Efterrätter
Äppelpaj med knaprigt havre- & jordnötstäcke & vaniljsås

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: