Veckomeny vecka 22

En vecka borta, först hemma hos väninnan och sedan på hennes land i Norrtälje, med roligare matlagning för det är verkligen roligare att äta middag tillsammans än ensam.

Några av dagarna kom de andra väninnorna förbi, mysade och åt middag. Och en kväll lagade de middag, en smarrig tonfisksalald. Det kändes verkligen märkligt att någon annan lagade middag, men otroligt lyxigt. Gott blev det också och en fördel med när andra lagar mat är att jag äter sådant jag inte annars hade kommit på. Jag är inte mycket av en salladsmänniska.. Men den här salladen var himla saftig och god. Att komma ihåg: stekta champinjoner i tonfisksalald med majs är en höjdare!

Tidigare i veckan blev det den goda sparrissoppan på grön sparris som blev mycket uppskattad. Alla gillade ju grön sparris!

Till helgen blev det en mix av förslag, där vi i princip kom på varsin rätt själv som jag lagade med assistans. Något som också är helt fantastiskt är att andra diskar. de går kanppt att beskriva hur lyxigt jag tycker att det är!!! Varje dag förutom allt godis blev det också något bakverk då Hs pappa är en riktigt sockerälskare. Roligt i affären när H skulle välja mellan 2 chokladkakor och pappan bara sa, ta båda utifall att… Jo, sann sockerälskare..! Choklad kan det tydligen inte finnas för mycket av…

I fredags blev det i alla fall lax i ugnen, snabbgravad, med färskpotatis. Jag lyckades få den alldeles perfekt tillagad och blev så glad över det. Riktigt riktigt bra med tanke på att det nog är över ett år sedan jag lagade lax i ugn senast och knaptt äter lax överhuvudtaget eftersom jag inte har råd. Till det hade vi köpt en färdig romsås från ICA Flyfyren, en kompromiss jag gör med andra. Men den var riktig god och inte alls för majonäsig utan hade en friskhet av kanske creme fraiche. Till laxen en sallad som till och med pappan tyckte om med mozzarella i.

Förutom att blivit bortskämda med mat har vi också blivit bjudna på goda viner. Ett gott vitt vin i fredags till laxen och Amarone(!!) i söndags! Mmmmm…

I söndags blev det årets första grillning med spett som var och en trädde själv av marinerade champinjonhattar, zucchinimånar, balsam- & olivoljemarinerade champinjonhattar, två olika marinerade kryddiga korvar, pärltomater, färsk salladslök, orange paprika. Mums filibabba med färskpotatis, tzatziki och aubergineröra till. Fantastiskt att återigen kunna sitta ute och äta!!!

Middagar
Kyckingsoppa med curry, mackor
Sparrissoppa
Mackor
Tonfisksallad med majs
Äggmackor med dijonsenap
Snabbgravad laxfilé i ugn, färskpotatis, Jans sallad & romsås
Grillspett av korv & grönsaker med  färskpotatis, tzatziki & melitzanosalata

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: