Chorizogryta – mustig god halvhet korvgryta med chorizo, bacon, champinjoner, 3 sorters lök, röd paprika i tomat.
Vi åt en så himla god grillad chorizo häromdan så Helénes pappa såg till att bunkra upp med ett gäng nya paket och föreslog korvgryta idag. Heléne kompletterade upp med mumsiga ingredienser. Jag och Ulrika hackade och rörde. Det blev riktigt gott och till åt vi kokt basmatiris och ett par blad ruccola. En maträtt som är lätt att laga till många.
I alla fall korven är från Sorunda Korvfabrik AB och heter Sorunda chorizo och innehåller hela 86 procent kött.
6 portioner
Ingredienser
olivolja, att fräsa i
1 klick smör
1 st röd lök, grovhackad
2 st salladslökar, grovhackade
2 pkt bacon, à 140 g, skuren i bitar
5 st chorizo, slantade ca 0,5 cm tjocka( ca 600 g)
ca 20 st champinjoner, halverade
3 st röda paprikor, i bitar
5-6 klyftor vitlök, grovhackade
1 kg krossad tomat
1 dl vatten
1 st kycklingbuljongtärning
salt & peppar
Garnering
salladslök, finskivad blast
Beskrivning
Fräs röd lök och salladslök i olivolja. Tillsätt bacon och chorizoslantar och fräs på.
Smörstek champinjonerna i smöret.
Tillsätt vitlöken i korvfräset och 2/3 av paprikan. Fräs en stund och tillsätt sedan krossad tomat, vatten och buljongtärningen. Vätskan ska täcka. Låt stå och småputtra på låg värme någon halvtimme. Smaka av med salt och peppar och strö över lite finskivad salladslök innan servering.
Filed under: Kött | Tagged: bacon, chorizo, chorizogryta, gryta, grytor, gryträtt, gryträtter, korv, korvgryta, korvrätt, korvrätter, mat, recept |
[…] drinko Chorizo, fransk potatissallad, klassisk potatissallad, blandad grönsallad, Hallondask Chorizogryta, basmatiris, ruccolasallad, Hallonhärva – – Cheeseburgare, […]