Tonfisktortilla

Tonfisktortilla – tonfisk- & potatisomelett med salladslök på spanskt vis lagad.

Tortilla är lite som en paj utan pajskal. Serverade denna tonfisktortilla med grönsallad och en klick majonäs. Tortilla ätes vid vilken temperatur som helst nästan, varm, ljummen eller kall.

1-2 portioner

Ingredienser
2  tsk olivolja
2 st stora potatisar, tunt skivade
1 st salladslök, tunt skivad
1 burk tonfisk
2 st ägg, ihoprörda
salt & peppar

Beskrivning
Fräs potatis i en liten stekpanna, 14 cm i diameter, i omgångar. Fräs sedan lök. Lägg över allt i en bunke och blanda i tonfisk, salta och peppra. Häll tillbaka i stekpannan, jämna till. Häll över det ihoprörda äggen och stek å svag värme tills smeten är fast och guldgul, cirka 8-10 minuter.

Lägg en tallrik ovanpå och vänd omeletten på den. Låt omeletten glida tillbaka ner i stekpannan och fortsätt steka den på andra sidan på svag värme tills den sidan är fast, cirka 4 minuter.

Lägg upp omeletten på en tallrik, skär i tårtbitar och servera med grönsallad och en klick majonäs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: