Matvetesallad med soltorkad tomat, mozzarella & kapris – kokt matvete med soltorkad tomat, mozzarella, kapris, salladslök, vitlök samt örter.
Som pastasallad fast med matvete istället. I det här fallet Emmervete.
ca 6 dl
Ingredienser
2 dl matvete
3,5 dl vatten
salt
10 st soltorkade tomater, i bitar
ca 2 msk olja, gärna oljan tomaterna legat i
2 msk kapris
125 g mozzarella (1 förpackning), skuren i kuber
2 st salladslökar, skivad
1 klyfta vitlök, finhackad
salt & peppar
oregano, timjan
Beskrivning
Koka upp vatten med salt. Tillsätt matvetet och låt koka på svag vörme 12-15 minuter beroende på sort. Dra av kastrullen och låt ånga av cirka 5 minuter.
Blanda ihop resten av ingredienserna utom mozzarellan. Blanda med matvetet. Låt svalna något innan mozzarellan tillsätts.
Filed under: Grynrätter, Mjöl & Gryn, Sallader, Veterätter | Tagged: emmervete, mat, matig sallad, matvete, matveterätt, matveterätter, matvetesallad, mozzarella, picknick, picknickmat, recept, sallad, soltorkad tomat, vegetariskt, veggo, vete, vetekorn, veterätt, veterätter |
Kommentera