Low carb penne med grönsaker – mer ett test av alternativpasta.
Idag har jag testat low carb penne från Care zone. Luktar inte gott ur påsen! Blev okej med olivoljefrästa grönsaker och parmesan (men vad blir inte det??), men hade vunnit på en mastig köttfärssås och kanske sedan ostgratinerad i ugnen.
Det här är den sämsta alternativpastan hittills. Lite som jag minns fullkornspasta, trist. Absolut ingen helgmat, utan ett nyttigt vardagsalternativ ibland. Just det att pastan vunnit på att vara täckt, läs dränkt…marinerad..impregnerad… av en köttfärssås förtar lite av anledningen att äta den, då den i sig har hög proteinhalt med sina 60% och lämpar sig fint för veggo. Mer mättande än vanlig pasta och hårdare konsistens. En läsning på ingredienslistan lämnar mig inte direkt upphetsad heller; sojaprotein isolat, äggvita, ärtprotein, vetemjöl, vetegluten, vetefibrer, guar gum. Det sista förklarar konsistensen.
*Funkade bättre med tonfisksås med tomat & oliv och en hel del riven parmesan över det.
2 portioner
Ingredienser
100 g low carb penne
100 g haricoverts, bitar
100 g grön sparris, i bitar
75 g fänkål, skivad
150 g isbergssallad, skivad
olivolja
salt & peppar
1 dl riven parmesan.
Beskrivning
Koka pastan.
Fräs haricoverts, sparris och fänkål i en skvätt olja i en stekpanna. Lägg i isbergssallad när det är 1-2 minuter kvar, tillsätt eventuellt lite mer olja och fräs. Salta och peppra.
Häll av pastan och vänder ner i grönsaksfräset. Blanda runt. Lägg upp och varva med riven parmesan.
Innehåll | Fett | Kolhydrater | sockerarter | Protein | Fibrer |
Low carb penne | 3 | 14 | 0 | 60 | 8 |
Filed under: Allmänt, Blandat, Pastarätter | Tagged: alternativpasta, kolhydratsnålt, low carb penne, mat, proteinpasta, proteinrikt, recept |
Kommentera