Ärtfusilli med grön sparris & parmesan – fusilli av gröna ärtor med olivfräst grön färsk sparris med riven parmesan, överringlad med olivolja.
Ärtpasta gjord på mjöl av gröna ärtor från à la eco. Jättefin grön färg på pastan, aptitlig. Luktar lite gräs och tydligen ska den inte koka efter uppkok utan sjuda. Precis som annan alternativpasta har den högre proteinhalt än vanlig pasta. God och ett schysst alternativ till vanlig pasta på veckodagarna.
2 portioner
Ingredienser
200 g ärtfusilli
250 g grön sparris
2 dl riven parmesan
Olivolja
Salt & peppar
Beskrivning
Koka upp pastavattnet med salt.
Bryt nedersta delen av varje sparris. Hetta upp en stekpannan med en skvätt olivolja. Lägg i sparrisen och låt fräsa så att den tar färg. Salta och peppra.
Koka under tiden pastan.
Häll av pastan, lägg upp sparrisen bredvid, ringla över olivolja och strö över riven parmesan.
Innehåll | Fett | Kolhydrater | sockerarter | Protein | Fibrer |
Gröna ärtor fusilli | 1,5 | 51,7 | 4,9 | 23,5 | 12,5 |
Filed under: Pastarätter | Tagged: alternativpasta, ärtfusilli, ärtpasta, fusilli, grön sparris, mat, pasta, pastarätt, pastarätter, recept, sparris, vegetariskt, veggo |
Kommentera