Jordnötssmörsmarmorerade brownies – brownie med jordnötssmörsglasyr strösslad med salta jordnötter.
Recept av Leila Lindholm på Peanut Butter Swirl Brownies som Sharon bakade på jobbet till torsdagsfikat. Hur goda som helst och till helgen blev det att baka när mina gamla husvärdar & Sotis kom över på fika.
Jag ville inte göra så mycket utan letade hemma efter en form för hälften av receptet eller mindre. Det fick bli den svarat fyrkantiga med måtten 17×17 som fungerar för en fjärdedels sats av recept. Det blev lite omräkning och justeringar.
16 mindre bitar
Ingredienser
100 g mjukt smör
0,75 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao av god kvalitet
0,25 dl ljus sirap
knappt 1 nypa flingsalt
2 st ekologiska ägg
4 msk vetemjöl
Jordnötskräm
25 g smör
0,5 dl florsocker
0,25 burk jordnötssmör, dvs ca 60 g
0,5 nypa flingsalt
1,5 krm tsk vaniljsocker
0,25 dl salta jordnötter
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet.
Gör jordnötskrämen: Smält smöret och vispa ihop det med florsocker, jordnötssmör, flingsalt och vaniljsocker. Låt jordnötskrämen svalna men inte stelna.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av formen och smörj sidorna av formen.
Bred ut browniesmeten i formen och skeda/ringla ut jordnötskrämen över den.
Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan. Strö över salta jordnötter.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Kakan ska släppa i kanterna och smeten ska kännas fast i formen.
Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
På kakfatet: Jordnötssmörsmarmorerade brownies,
jordnötssmörskakor, nutellakakor & nutellagrottor.
Filed under: Fika | Tagged: baka, bakat, bakning, brownie, brownies, chokladkaka, fika, jordnötssmör, jordnötssmörglasyr, Jordnötssmörsmarmorerade brownies, kaffebröd, mjuka kakor, nötglasyr, Peanut Butter Swirl Brownie, recept |
Kommentera