Kakor med jordnötssmör – underbara vaniljiga mördegskakor med en klick jordnötssmör i mitten.
Goda, lättbakade porösa kakor med härlig smak av jordnötssmör i mitten, som en syltkaka men med jordnötssmör.
När jag bakade nutellakakor och jordnötssmörsmarmoerade brownies så att jag ändå hade jordnötssmör hemma, blev det att testa att göra nutellakakorna fast med jordnötssmör på. Så en en spinoff på Nutellakakor som i sin tur är en spinoff på Nutellagrottor som i sin tur är en spin off på hallongrottor.
24 st
Ingredienser
125 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
2 dl mjöl
0,5 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
4 krm bakpulver
ca 0,5-1 dl jordnötssmör (har inte mätt)
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°.
Rör smöret tillsammans med sockret tills det är vitt och pösigt. Går fint att köra med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver i en liten bunke. Blanda ner mjölblandningen, potatismjöl och vaniljsocker i smöret.
Rulla degen till en längd och skär den i 24 lika stora bitar. Rulla degen till bollar lägg dem på en bakpappersklädda plåt, 12 på varje plåt. Tryck ut en liten fördjupning med fingret i varje boll. Ta en klick nutella med en tesked och klicka ner i fördjupning. Kan behövas lite hjälp av fingret för att få av jordnötssmöret från skeden. Ta lite mer än vad du tror är lagom, för under gräddningen kommer det sjunka ner något. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de har en gyllene ton.
Låt kakorna med jordnötssmör svalna innan servering!
Jordnötskakorna längst upp till höger på kakfatet.
Filed under: Fika | Tagged: 7 sorters kakor, bakat, bakning, fika, fikabörd, hårda kakor, jordnötssmör, jordnötssmörskakor, kakor, kakor med jordnötssmör, mat, mördegskakor, recept, sju sorters kakor, småkakor |
Kommentera