Linsröra till tacos

Linsröra till tacos – Röra av röda linser, gul lök, röd paprika, passerade tomater kryddad färdig tacokrydda samt salt och peppar serverad i tacos.

Serveras som köttfärs i tacoskal tillsammans med tacosås, crème fraiche, guacamole med färsk koriander, riven ost och valfria grönsaker som strimlad sallad, rå hackad gul lök, majskorn, finhackad gurka, finhackad tomat. Enkelt, gott och snabblagat!

Bästa är att tacoskalen är glutenfria och att välja tillbehör efter smak och så. Blev gott som plockig mat när vi firade nyår på landet.

4 portioner

Ingredienser
1 msk olivolja
1 st gul lök, hackad
1 st grön paprika, skuren i mindre bitar
3 dl röda linser, torkade
1 påse tacokrydda
1 paket passerade tomater (400 g)
1 dl vatten
salt & peppar

Beskrivning
Fräs lök och paprika i olivoljan i en stekpanna. När löken är lite mjuk, tillsätt tacokryddan samt linserna. Fräs runt lite snabbt. Tillsätt sedan de passerade tomaterna och vatten. Låt koka i cirka 10-15 minuter tills linserna är mjuka och röran blivit lite tjockare i konsistensen. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Tillsätt mer vatten om det behövs.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: