Linsröra till tacos – Röra av röda linser, gul lök, röd paprika, passerade tomater kryddad färdig tacokrydda samt salt och peppar serverad i tacos.
Serveras som köttfärs i tacoskal tillsammans med tacosås, crème fraiche, guacamole med färsk koriander, riven ost och valfria grönsaker som strimlad sallad, rå hackad gul lök, majskorn, finhackad gurka, finhackad tomat. Enkelt, gott och snabblagat!
Bästa är att tacoskalen är glutenfria och att välja tillbehör efter smak och så. Blev gott som plockig mat när vi firade nyår på landet.
4 portioner
Ingredienser
1 msk olivolja
1 st gul lök, hackad
1 st grön paprika, skuren i mindre bitar
3 dl röda linser, torkade
1 påse tacokrydda
1 paket passerade tomater (400 g)
1 dl vatten
salt & peppar
Beskrivning
Fräs lök och paprika i olivoljan i en stekpanna. När löken är lite mjuk, tillsätt tacokryddan samt linserna. Fräs runt lite snabbt. Tillsätt sedan de passerade tomaterna och vatten. Låt koka i cirka 10-15 minuter tills linserna är mjuka och röran blivit lite tjockare i konsistensen. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Tillsätt mer vatten om det behövs.
Filed under: Grönsaker, Tex-Mex | Tagged: glutenfritt, Grönsaker, linser, linsrätt, linsrätter, linsröra, linstacos, mat, passerade tomater, plockmat, röda linser, recept, tacokrydda, tacorätt, tacorätter, tacos, Tex-Mex, texmex, vegan, vegetariskt, veggo |
Kommentera