Parmesankex – smöriga vetekex med italiensk ost rullade i svarta vallmofrön.
Snabbakade goda kex utan jästid smaksatta med min favoritost.
20 st
Ingredienser
1 dl riven finriven parmesan
2 dl vetemjöl
75 g smör
0,5 tsk salt
0,25 dl vispgrädde
0,5 tsk bakpulver
0,5 krm bikarbonat
Garnering:
vallmofrön
Beskrivning
Blanda alla ingredienserna i en bunke och knåda ihop till en deg.
Forma degen till en 10 centimeter lång rulle.
Häll ut vallmöfrön och rulla degrullen i sesamfröna.
Rulla in degrullen i plastfolie och lägg i frysen en kort stund.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär degrullen i en halv centimeter tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem något.
Grädda kexen mitt i ugnen i cirka10-12 minuter tills kexen är gyllene.
Låt parmesankexen svalan på galler.
Filed under: Bakning, Bröd | Tagged: bakat, bakning, bakpulver, bikabonat, frön, kex, mat, Ost, ostkex, parmesan, parmesankex, recept, Snacks, vegetariskt, veggo, vetekex |
Kommentera