Rökolja

Rökolja – olivolja smaksatt med rökta laxfenor.

Lite rökig olja är ett gott och spännande tillbehör. I det här fallet gör jag en variant som lämpar sig bäst till fisk och skaldjur. Jag smaksätter olivoljan med röksmak från rökta laxfenor. Det ger en fin röksmak men naturligtvis också en lätt smak av fisk. Lägg upp fisken och/eller skaldjuren på en tallrik och droppa lite rökolja runt omkring på tallriken eller direkt på fisken/skaldjuren.

Ingredienser
Olivolja                       ca 2 dl
Rökta laxfenor          4-5 st

Beskrivning
Använd en trång kastrull där du täcker botten med laxfenorna. Häll i oljan och värm på spisen tills det börjar bubbla. Låt sjuda i ca 10 minuter. Dra av från spisen och låt svalna. Sila oljan och häll upp i lämplig flaska. Förvara flaskan i kylen så håller sig oljan ca 1 vecka.

rokolja-0

Annonser

2 svar

  1. […] det här fallet gör jag en variant som lämpar sig bäst till fisk och skaldjur. Jag använder en rökolja som är smaksatt med rökta […]

  2. […] med feta & pinjenötter Rödkål Rödkålssallad med äpplen och valnötter Rökig aioli Rökolja Rönnbärsdricka […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: