Våfflor till brunchen

Efter en god brunch brukar amerikanska pannkakor med lönnsirap serveras, ibland blåbärspannkakor. Vår motsvarighet är nygräddade våfflor med mörk sirap. Lika sött – men ännu godare.

Till hösten kanske vi blandar i ett par färska blåbär i våffelsmeten samt provar att göra egen våffelsmet. Hittade ett par recept på Allt om Mat, Tasteline, DN, DN igen, recept.nu. Det varierar lite om det är bakpulver i eller inte, samt vispad grädde eller ej, smör eller inte smör… Svårt att välja…

Frasiga våfflor med mörk sirap.

Andra godsaker till våfflor:
♦ En klick creme fraiche, rom, finhackad röd lök, en kvist dill, en skiva citron.
♦ Hjortronsylt.
♦ Lingongrädde – en klassiker.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: