Ett alternativ till en klassisk marinad är ju olika sorters ”Rubs”. Det vill säga kryddblandiningar som man gnider in i köttet/fisken en stund innan det ska grillas. Det här receptet använde jag precis till fläskkött men det passar säkert lika bra till nötkött eller kyckling.
Ingredienser:
Pasilla chili, torkad 1 st
Torkad röd chili 1 st
Hel svartpeppar 1 msk
Hel vitpeppar 1 tsk
Hel spiskummin 1 msk
Hel fänkål 1 tsk
Lökpulver 1 msk
Senapspulver 1 msk
Gurkmeja 1 tsk
Salt 1/2 msk
Gör så här:
Finhacka Passilla chilin. Den är normalt för seg för att mortla direkt. Sätt passilla chili, röd chili, svart- och vitpeppar, spiskummin och fänkål i en rejäl mortel. Krossa kryddorna till ett fint pulver. Blanda i lökpulver, senapspulver, gurkmeja och salt.
Gnid in kryddblandningen i köttet/fisken. Låt stå 30-60 minuter innan du börjar grilla.
Etiketter: mat, recept, chili rub, kryddblandning, torr marinad, marinad.
Filed under: Kryddor | Tagged: chili, chili rub, fänkål, Grillat, kryddblandning, kryddblandningar, marinad, mat, Pasilla, Pasilla chili, röd chili, recept, rub, rubs, spiskummin, torkad chili, torr marinad, torrmarinad, torrmarinering |
[…] Caesarsallad med kyckling & bacon Chili Rub Chokladdoppad gräddkola Chokladfondant Chokladkaka à la Karin Chokladmousse med gömda körsbär […]