Chili Rub

Ett alternativ till en klassisk marinad är ju olika sorters ”Rubs”. Det vill säga kryddblandiningar som man gnider in i köttet/fisken en stund innan det ska grillas. Det här receptet använde jag precis till fläskkött men det passar säkert lika bra till nötkött eller kyckling.

Ingredienser:

Pasilla chili, torkad               1 st
Torkad röd chili                     1 st
Hel svartpeppar                    1 msk
Hel vitpeppar                         1 tsk
Hel spiskummin                   1 msk
Hel fänkål                              1 tsk
Lökpulver                                1 msk
Senapspulver                        1 msk
Gurkmeja                               1 tsk
Salt                                          1/2 msk

Gör så här:

Finhacka Passilla chilin. Den är normalt för seg för att mortla direkt. Sätt passilla chili, röd chili, svart- och vitpeppar, spiskummin och fänkål i en rejäl mortel. Krossa kryddorna till ett fint pulver. Blanda i lökpulver, senapspulver, gurkmeja och salt.

Gnid in kryddblandningen i köttet/fisken. Låt stå 30-60 minuter innan du börjar grilla.

Etiketter: , , , , , .

Annonser

Ett svar

  1. […] Caesarsallad med kyckling & bacon Chili Rub Chokladdoppad gräddkola Chokladfondant Chokladkaka à la Karin Chokladmousse med gömda körsbär […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: