Veckomeny vecka 50

Kaosvecka som inleddes med tandläkarbesök…vilket färgade hela veckan. Är så jävla less på mat, disk, mat, disk, mat… I alla fall bra att jag hade kvar en portion kräftsoppa från dagen innan. En snikvariant och inte så härligt god som den kunde varit med egen kräftbuljong men matig & helt perfekt när jag är knäckt efter ett tandläkarbesök.

Ingen speltisdag blev det heller den här veckan utan förberedelse för sista gruppuppgiften i DW med presentation och allt…och därefter oinspirerat tentaplugg. Behöver jag tillägga att jag gjorde dåligt ifrån mig?

Jag vet inte varför jag kollar på tv-programmet Halv åtta hos mig… Jag tycker inte att det är särskilt bra ens. Men ett av programmen i veckan var kul där matbananer tillagades på karibiskt vis, Platano Tachino. Det var på ett enkelt sätt med olivolja och salt. Matbananer är större än vanliga bananer och inte söta. En av rätterna bestod av tillagade yucarötter, casava. Jag har varken ätit matbanan eller yuca och matgästerna verkade inte direkt imponerade men jag blev nyfiken. Roligt med nya ingredienser! En gjorde också egen lammkorv – wow! Sedan tillagades fikon i stekpannan med farinsocker och portvin som serverades på serrano skinka överringlat med balsamico och lite örter i ett program jag inte såg.. Mmm det är min typ av smaker…

För att förenkla vardagen köpte jag en stor bit nötkött, en påse avocado, två påsar blodapelsiner och tacosås. Tortillabröd hade jag hemma, likaså ost – så det var bara kombinera eller bara steka en köttbit och äta till en avocado. Jävligt lättlagat skulle jag säga. Även en grapefruktsjuice fick följa med hem. Brukar inte dricka juice och lyckades nu dricka upp hela på en dag.

I veckan var det dags för den årlig Nobel-middagen igen. Jag kollade lite grann – mest för att jag är så intresserad av de fina klänningarna men också av maten.

NOBELMENY 2009

Hummerconsommé med skaldjurstartar, Hummer och Kalixlöjrom,
Nobelbröd

Tryffelfärserad vaktel med persiljerot, brysselkål, svamp, mandelpotatispuré och portvinssås

Citron- och färskostmousse med havtornsorbet

Mmmm det lät gott alltihop. Citron- & färskostmousse med havtornssorbé skulle jag kunna göra… Syrligt och säkert helt ljuvligt! Lyssnade faktiskt på talen i år igen. Herta Müllers tal var fängslande bra och mer likt ett tal från en fredspristagare än Barack Obamas. Ja, han skulle inte fått fredspriset över huvudtaget.

Försökte mig på att göra brända mandlar, sådan med rödrosa marsipan runt. Men misslyckades kapitalt. Marsipanen blev grynig. Får se om jag orkar med ett nytt försök, Gjorde i alla fall marsipan efter ett nytt recept med bara mandel, socker och äggula. Underbart gott. Sedan gav jag mig på att göra jordnöstfudge med hemgjort jordnötssmör i. Jag spenderade till och med ett par slantar på en termometer. Misslyckades. Fast den gick att äta, men blev sådär smulig som jag minns sedan sist..som i och för sig var länge länge sedan. Jag är för ofokuserad just nu…och ja ett misslyckande till försvinner lätt i mängden…

Härom veckan köpte jag hem Lucia-glöggen, den italienska glöggen med lite smak av choklad. Den var faktiskt ganska god. Men jag föredrar fortfarande de starkare glöggarna som är spetsade med konjak eller rom. Tanken var att jag skulle göra en vodkaspetsad roséglögg, men ah – fanns varken tid eller lust till det. Ja, glögg påminner om att det snart är jul och jag har ingen julkänsla..utan en julångest som bara växer. Klockrent att vara student, separerad sunksingel utan familj och inte ett uppslag till magisteruppsats…när julen närmar sig.

Middagar
Kräftsoppa
Stekt entrecôte, quesadilla fylld med ost & tacosås, tacosås, guacamole
Stekt entrecôte med avocadobitar
Quesadilla med limemarinerad entrecôte, guacamole
Olika varianter på samma tema…enligt ovan.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: