Veckomeny vecka 51

Mat känns mer som ett nödvändigt ont. Studierna förstör matlusten. Ja inte bara studierna, men de bidrar. I veckan kom ett nytt nummer av Mat & Vänner och jag har inte ens varit intresserad av att bläddra i det… Till slut bläddrade jag lite i bilagan och hittade en saffranscheesecake, konstaterade att jag fortfarande inte har en ugn i den här lilla lilla lyan och tappade humöret.

Åt upp jordnötsfudgen och glömde i sockerchocken och kanske för att jag pratade i telefon hela kvällen att äta middag. Passade utmärkt med tanke på att jag dagen efter såg Bridget Jones-filmen på TV och kände igen mig fast utan happy ending naturligtvis.

I onsdags var en gammal killkompis här på middag efter att jag varit på ännu ett tandläkarbesök som jag hoppades var det sista på länge. Besviket fick jag reda på att det krävs ännu ett.  Tandläkarbesöken är så tärande… Jag hade inga som helst idéer på middag utan med ångest kom jag till slut på att sparrisrisotto var ett alternativ – enkelt, lite disk och gott. Risotton uppskattades. Yes! Sedan blev det lite sicilianskt rödvin och mycket grillchips. Fan, så blev jag slagen i Back Gammon också…

I torsdags var jag bortbjuden på middag till en gammal studiekamrat, men jag hade så ont i huvudet att jag fick ställa in. Så trist! Vi skulle lagat mat tillsammans och prata lite skit och så… Men, suck – det var bara gå och lägga sig i sängen för att senare äta rester från gårdagen. Hmm vi skulle lagat snabbgravad laxfilé i ugn med kokt potatis och en underbart god citronsås… Hoppas på nytt försök efter jul och ledigheterna…

Nu är det mycket juliga matprogram på TV. En av de saker som jag gillade mest på julbordet förra året var juldrycken mumma. Leila gjorde mumma i sitt program, men i den jag drack förra julen var det vitt, vin, någon slags öl – kanske porter…och sockerdricka ..?

Julen närmar sig med stormsteg och jag har ingen som helst julkänsla. Ingen. Ingen. Ingen. När jag tänker på julmat blir jag illamående och när jag tänker på hur mycket jag kommer få från CSN i december får jag sådan ångest att det är svårt att andas. Vill bara glömma julen och allt som hör till! Lika bra att ställa in.

Fick ett schysst bifftips när jag såg Gordons Cookalong. Först steks biffarna i jordnötsolja och i slutet klickas smör ner och sen öser man biffarna med smör för det är då de drar åt sig smöret vilket ger en härlig smak. Skulle man haft smör i från början finns risk att biffarna bränns. Jag brukar alltid steka i en bladning av smör och olja. Låt biffen vila lite så blir det saftigare. Okej – ska göra så nästa gång.

Åt en favoritpasta i helgen, billig och supergod.

Veckans höjdpunkt var en fika på Konditori Complé med en gammal kollega och en av mina bästa väninnor som det var alldeles toklänge sedan jag träffade. Åh, det var underbart kul att träffa henne igen! Hon var sig lik, men har liksom mig fått mer än sin beskärda del av eländigheter i livet.. I alla fall åt jag min första lussekatt för i år och troligen den sista, till en caffe latte. Jag blev så mätt att jag inte åt någon middag.

Middagar
Jordnötsfudge
Stekt fläskkarrékotlett med vin- & gräddstuvad brysselkål och haricots verts med parmesan
Sparrisrisotto
Sparrisrisotto
Quesadilla
Spagetti med tomatig tonfisksås
Caffe latte & lussekatt

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: