Leverpastejsmousse – uppgraderad leverpastej – färdigköpt leverpastej uppgraderas med en slurk konjak, roséglögg, vispgrädde och saltiga sardeller och blir som en mousse av leverpastej.
Fusk? Ja i allra högsta grad. Men jag saknar fortfarande en ugn och ja det här ger en bra smak åt leverpastej som jag annars inte är så förtjust i. På det här sättet blir det ett underbart pålägg på knäckebrödsmackan på kvällen.
Ingredienser
100 gram ugnsbakad leverpastej, bredbar
1,5 tsk konjak
2 sardeller, små, mosade
1,5 tsk vispgrädde
0,5 tsk roséglögg spetsad med vodka
svartpeppar
Beskrivning
Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av. Klicka över i liten bytta, täck med platsfolie. Klart!
Etiketter: mat, recept, leverpastej, leverpastejsmousse, konjak, roséglögg, pastej, pålägg.
Filed under: Jul, Smårätter, Svenskt | Tagged: julmat, julrecept, konjak, levermousse, leverpastej, mat, pastej, pålägg, recept, roséglögg |
[…] Leverpastejsmousse – uppgraderad leverpastej […]