Akkurat

Akkurat – restaurang mellan Slussen och Mariatorget på Södermalm som sägs servera en av Stockholms bästa råbiffar.

Akkurat har på sommaren uteservering ute på trottoaren och vi hittade en tyginklädd hörna där vi satte oss. Läste på deras webbplats att de varje år serverar närmare 130.000 liter starköl och 15 ton musslor! De ska tydligen också ha ett riktigt fett utbud att maltwhiskey och ölsorter – men just sådant är bortkastat på mig.

Vi gick till Akkurat enkom för att kalasa på råbiff, deras steak tartar som kan beställas som både halv och hel portion. Dessutom ska de vara bland de bästa på råbiff fick jag höra av en som verkligen gillar det och ätit det lite här och där i Stockholm. Det var supergott. Själv har jag oftast ätit det hemma.

Mycket gott var det i alla fall och en önskan kom om att få råbiff serverat hemma på födelsedagen… Vi får väl se… Till det blev det öl och sedan bar det iväg till Gondolen där vi drack drinkar för att senare avsluta nere på Debaser Slussen. En underbar helkväll!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: