Aubergineröra med majonäs – krämig slät smaskig röra av stekt aubergine mixad med majonäs och med smak av vitlök.
Aubergine är en favorit bland grönsaker och särskilt god i röror. Här en enkel röra med aubergine och majonäs med lite vitlök. Hade jag haft ugn hade jag nog ugnsbakat olivoljeinsmorda skivor av aubergine, men nu lever jag med ett minst sagt minimalistiskt så kallat kök – så det är bara att välja en av de två spisplattorna och steka.
2 portioner, 1 dl
Ingredienser
6 dl tärnad aubergine
olivolja, att steka i
2,5 msk majonäs
1 st vitlöksklyftor, finhackade
Salt och vitpeppar
Beskrivning
Fräs auberginen i olivoljan tills de är gyllene och klara. Smaka av med salt och peppar.
Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa halvslätt.
Filed under: Röror | Tagged: aubergine, aubergineröra, äggplanta, dip, dipp, grönsaksröra, mat, röra, röror, recept, vegetariskt, veggo |
Kommentera