Tomatbräserade kycklinglår – smörstekta kycklinglår i mustig tomatsås.
Enkel och billig maträtt om det finns billiga frysta kycklinglår att få tag i. Finns inte rödvinsvinäger kan vin tillsättas och då minskas vattnet. De tomatbräserade kycklinglåren serverar jag till spaghetti med en klick tapenade till finstrimlad isbergssallad och så strösslar jag över lite fattigmansparmesan över kycklingen. Mums!
4 portioner
Ingredienser
4 st kycklinglår med ben, ca 1 kg
en matsked smör
salt & peppar
1 st gul lök, finhackad
1 st morot, skalad och finhackad
4 st vitlöksklyftor, skalade & skivade
2 msk olivolja
2 st sardeller, hackade
1 tärning hönsbuljong
2 msk rödvinsvinäger
2 dl vatten
1 burk hela tomater ca 400 g
2 st lagerblad
0,5 tsk oregano
0,5 timjan
salt & peppar
Beskrivning
Krydda kycklinglåren med salt & peppar. Smält smör i en stekpanna och stek kycklinglåren gyllene.
Fräs lök, morötter & gul lök i olivolja på svag värme i cirka 15-20 minuter. Lägg över till kycklingen.
Höj värme och tillsätt sardeller, fräs runt.
Tillsätt rödvinsvinäger och fräs lite så att syran ångar av lite.
Tillsätt buljong, vatten, krossade tomater, lagerblad, oregano & timjan. Låt puttra ett tag tills kycklingen är färdig. Tillsätt basilika. Smaka av med salt & peppar.
Filed under: Fågel, Italienskt, Medelhav | Tagged: bräserad fågel, bräserad kyckling, bräserade kycklinglår, bräserat, fågel, fågelrätter, gryta, gryträtter, Kyckling, kycklinggryta, kycklinglår, kycklingrätter, kycklingrecept, mat, medelhavsmat, recept, tomatbräserad kyckling, tomatbräserade kycklinglår, tomatbräserat |
[…] Tomatbräserade kycklinglår […]