Blåbärsmuffins med vaniljkakigt strössel – saftiga smarriga muffins med nyplockade blåbär pimpade med krispigt drömliknande strössel.
Mumsiga!! Lite som mjuk bärmuffins med krispig kaka och helt ljuvligt goda av blåbären – en riktig sommarmuffins. Jag skulle inte drömma om att använda frysta blåbär för de är så himla kassa. Godaste muffinsens sa Heléne, som är mer för fikamums än mig.
Gräddade dem i nya fina hjärtemuffinsplåten, men rackarns vad monsterstora de blev. Kanske kunde gjort två plåtar av en sats eller en halv sats till en plåt så att de blev småiga söta muffinshjärtan. Men ack så smarriga!! Var faktiskt inte så våldsamt upphetsad av tanken att baka muffins. Var nära att få skörbjugg av all sockerkaka som liten…
12 st
Ingredienser
125 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 st ägg
0,75 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
1,25 dl filmjölk
2 dl blåbär
Vaniljkakigt strössel:
30 g smält smör
0,75 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
Beskrivning
Gör först vaniljströsslet genom att smälta smör och arbeta ihop det med vetemjöl, strösocker och vaniljsocker till en smulig massa.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk. Blanda de torra ingredienserna med äggblandningen.
Vänd ner blåbären försiktigt i smeten. Fördela smeten i formarna nästan upp till formkanten. Strö över vaniljströssel och grädda i ugnen 25-30 minuter.
Filed under: Fika | Tagged: bakat, bakning, bärmuffins, blåbär, blåbärsmuffins, fika, fikabröd, kaffebröd, mat, muffins, recept, vaniljströssel |
[…] Blåbärsmuffins med vaniljkakigt strössel […]
[…] Blåbärsmuffins med vaniljkakigt strössel […]