Gubbmiddag

Gubbmiddag – sommarsalt matjesillsallad av kokt färskpotatis, hackat ägg, matjesill i små bitar, brynt smör garnerad med gräddfil och nyklippt gräslök på en bädd av krispig sallad

Gubbmiddag blev ett härligt bidrag till middagsvariationen här ute på landet. Urgott! Tack Jonas!! Kan serveras som ett tillbehör eller som en hel middag.

ca 2 portioner

Ingredienser
125 g matjesill, tärnad
2-3 stora blad romansallad/isbergssallad, strimlad
5-6 st medelstora färskpotatisar, kokt & tärnad
2 st ägg, hårdkokta kalla & hackade
50 g smör, brynt
salt & peppar
gräddfil, efter smak
gräslök, finklippt

Beskrivning
Välj att lägga upp direkt på tallrikar eller på ett serveringsfat. Lägg en bädd av sallad och varva sedan potatis, ägg och matjesill. Salta & peppra. Slå över smöret, klicka på gräddfil och garnera med gräslök.

Annonser

Ett svar

  1. […] Gubbmiddag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: