Kinamuren

Kinamuren – asiatisk restaurang med mat från alla Asiens hörn i form av bufféer, belägen i Odenplan.

Trevlig asiatisk restaurang jag missat med en välfylld och prisvärd buffé med rätter från olika delar av Asien. De har både lunchbuffé och kvällsbuffé samt à la carte meny för den som föredrar det. Något för alla. Det är lite av lunchhak över det eftersom man delar bord, då borden sitter intill varandra som ett långbord – men det är mysigt.

Jag och Katarina hade en underbar heldag med start på Nordiska museet sedan mumsade vi korv och fortsatte till ABBA-museet. Vilken nostalgitripp!! Härligt. Katarina som är ett par år äldre än mig mindes ju mer och det var jättekul då hon kunde berätta en hel del för mig och kände igen mer. När jag stod på dagis och mimade i hopprep till ABBA hade de redan gett ut ett par skivor. Mest minns jag den med helikoptern på som fanns på dagis och LPn med Waterloo som var den enda skivan med dem som vi hade hemma.

Vi avrundade kvällen på Kinamuren där Katarina generöst bjöd på middag. Det var en härlig buffé i 4 delar: varm, sushi, mongolisk barbeque och efterrättsdel. Vi kastade oss utsvultna över den varma där det finns nudlar, goda revbensspjäll, kycklinggrytor, kycklingspett, vårrullar, anka, någon mumsig japansk gryta och sedan diverse friterat som räkor, kyckling, fläsk. Jag älskar friterat i alla former. Allt var så himla gott utom risbollarna och så gott att vi tog om. Nja ankan var lite seg men smaken var god. Och jag älskar ju anka, särskilt ankbröst med lite röksalt till apelsinsås.

Sedan var jag över på sushibuffén och tog ett par bitar. Jag gillar rå fisk, egentligen föredrar jag sashimi före sushi. Sushi var länge en favorit så jag tror jag föråt mig eller så var det den där dåligt gjorda sushin i Luleå som hav mig avsmak ett tag. Det fanns också misosoppa – mums! Bredvid stod en skål med något som såg ut som te och inte passade in mellan sopporna. Men det var alger. Jag tog i ett par teskedar och wow när jag vid bordet rörde i soppan hade de där torkade algerna svällt och var stora, gröna och fina. Fascinerande – sådana ska jag köpa senare. Alger är mums filibabba! Vi var alldeles för mätta för att ge oss på den mongoliska buffén även om jag lite kunde rå för att det vattnades i munnen när jag såg den råa tonfisken. Men hmm..jag är inte så förtjust i tillagad ändå och mongolisk buffé handlar om att välja det man vill ha av kött, fiska skaldjur, nudlar och sås och sen ge det till kocken som brassar på det inför ögonen på en. Jag hade nästan glömt bort mongolisk buffé. Åt det ett par gånger med god aptit för många års sedan vid Östermalmstorg och bjöd med pappa och brorsan vi ett tillfälle.

Katarina hade startat på efterrättsbuffén så jag var ordentligt suktad och trots att jag var mätt och säkert Katarina med, så gav vi oss på den. Plus för att det fanns lite godis på den förutom friterade banan, ett gäng glassorter, konserverad frukt.

Asiatisk bufféSushi bufféMongolisk bbqEfterrättsbuffé
Bilder från Kinamuren.

Andra inlägg om restaurangbesök: Restaurangbesök.

Ett svar

  1. […] Kinamuren […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.