Prästost- och rosmarinpanerade fläskkarrékotletter – dubbelpanerade kotletter av benfri fläskkarré i lagrad prästost, färsk rosmarin och panko.
Panko är en grövre sorts ströbröd, från Japan, som ger en mer krispig och frasig panering.
Det blev jättegott och något jag kommer att laga igen. Vi åt de pankopanerade fläskkarrékotletterna med röd krämig potatissallad bestående av potatis, tomatpesto och crème fraiche samt en liten grönsallad till. En riktig toppenmiddag efter en mysvecka med raraste Lena.
4 portioner
Ingredienser
ca 1 kg benfri fläskkarré i 8 skivor
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1⁄2 tsk svartpeppar
2 ägg
2 dl panko
2 dl riven lagrad prästost
3 msk hackad rosmarin
smör och olivolja, att steka i
Beskrivning
Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
Vispa upp ägget på en annan tallrik.
Blanda panko, ost och rosmarin på en tredje.
Vänd kotletterna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoblandningen. Stek kotletterna i smör och olivolja cirka 3–4 min på varje sida. Håll koll på värmen i stekpannan och sänk eventuellt så att paneringen inte bränns.
Filed under: Kött | Tagged: dubbelpanerad kotlett, dubbelpanering, fläsk, fläskkarré, fläskkarrékotlett, fläskkarrékotletter, fläskkött, fläskrätt, fläskrätter, griskött, huvudrätt, huvudrätter, köträtter, kött, kötträtt, kotlett, kotletter, mat, middag, panerad kotlett, panerat, panering, panko, pankopanerad, prästost, recept, rosmarin |
[…] Prästost- och rosmarinpanerade fläskkarrékotletter […]