Köttfärsrulader med pepparrot – pepparrotssmörfyllda hamburgare med gräddig skysås.
En snabbvariant på schyssta goda rulader med färdiga färska hamburgare som grund. Provade Gorillasåsen istället för worcestershiresås. Servera köttfärsruladerna med såsen, kokt potatis, kokta morötter och kanske ett litet berg av färskriven pepparrot.
Husmanskost när den är som bäst.
4 portioner
Ingredienser
400 g färska hamburgare(4st)
Fyllning
4 msk riven pepparrot
2 msk smör
1 tsk Gorillasås
Sås
1 dl buljong
1,25 dl mellangrädde
maizena till redning
Beskrivning
Platta till de färdiga hamburgarna till en mer rektangulär form.
Rör samman fyllningen. Lägg en avlång klick i mitten på varje hamburgare och rulla ihop. Kläm till lite särskilt i kanterna.
Stek ruladerna långsamt i en ej för het stekpanna.
Vispa ur pannan med kokande buljong, tillsätt grädden. Låt koka upp. Blanda maizena i lite vatten och vispa i samt låt koka försiktigt i cirka 3 minuter.
Filed under: Kött, Svenskt | Tagged: färs, färsrätt, färsrätter, färsrulader, husman, husmanskost, huvudrätt, huvudrätter, kött, köttfärs, köttfärsrätt, köttfärsrätter, köttfärsrulader, kötträtt, kötträtter, mat, middag, nötfärs, nötfärsrätt, nötfärsrätter, nötfärsrulader, nötkött, pepparrot, pepparrotssmör, recept, rulader, svensk husmanskost, svensk mat, Svenskt, varmrätt, varmrätter |
Kommentera