Födelsedagsfika med familjen

Födelsedagsfika med familjen, volymtest av köket.

Köket volymtestat! 11 familjemedlemmar kunde packas in runt bordet & balkongen visade sig vara en grym extraingång. En något blockerad värdinna tvivlade ett tag. Nästa gång kanske jag har ett rejält soffbord så att vi kan testa av att fika i vardagsrummet. I nuläget tjänar brickborden som skulle vara balkongbord, som sedan blev sängbord som 2 soffbord. Fina men något rangliga.

Jag bakade till mitt födelsedagsfirande med familjen. Mitt i stressen, för jag är sämsta värdinnan och hade dessutom ätit upp nästan alla nutellagrottorna i natt och fick baka fler idag, hade jag glömt att jag hade fittkalendern i köksfönstret. men det var bara en som noterade den & septemberbilden var lite diskretare. Men vafan, vi är nog inte så pryda i familjen.

Tack snälla för att ni kom, stod ut & för alla underbara presenter

FIKA

Nutellagrottor

Hallongrottor.

Ökensand

Kolasnittar

Brownie med kaffeglasyr

Frusen citroncheesecake

Ballerina

***

oktober

Ökenkakorna blev Lindas favorit och hon fick med sig ett foliepaket hem med kakor och några brownies. Det ska jag komma ihåg, så kan jag baka och ta med mig hem till henne nästa gång. Värt att notera är att hon trodde att jag format kakorna till snippor med flit, förmodligen efter att sett min fittkalender i köksfönstret. Tänk att jag inte såg det själv. Sandsnippor – me like. Eller bättre upp, sandfittor – me love.

Av ovan anledning ska jag försöka hitta ovala småbrödsformar till hallongrottorna och göra en mer oval fördjupning till hallonsylten. Vi testade att trycka ihop hallongrottorna lite och det blev mycket bra.

Brorsan blev riktigt förtjust i den frusna citroncheesecaken. Kul!! Han tyckte att den smakade som citronfromage. Precis som jag och Carina. Han berättade att när han var liten och fick följa med farfar på körningen fikade de på något sjukhus och fick just citronfromage och även chokladpudding tror jag det var. Hmmm undrar om det var Seraffen.

Jag fick jättefina presenter, en stor handväska i leopard (som alla i familjen förstår att jag älskar) och en del ätbara presenter en god ekologisk olivolja, en lite tjockare vinäger med fruktkött av hallon i från A l’olivier, de godaste rostade sjögräschipsen jag ätit som var smaksatta med sesam från Risberg samt en söt upplevelse för 2-4 personer från Smartbox, ”SÖTT OCH GOTT”. Superkul! Det sämsta är att brorsonen inte fikar annars hade jag ju fikat med honom.

vinager-med-hallonfruktkott

Sjögräschipsen var de godaste jag ätit. De var friterade rödalger (Rhodophyta), som först formats till Nori sjögräsblad, därefter rostasts och smaksatt med sesamolja för att därefter rostats ytterligare gång för att slutligen ha strimlats och blandats med sesamfrön.

rostade-sjograschips

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: