Mandelsnittar med röda cocktailbär – kola- & mandelsmakande smaskiga knapriga lite sega småkakor med ton av vanilj med hackade röda cocktailbär.
Kolasnittar och drömmar är mina favoriter bland kakor. Jag är ingen kakfantast men dessa är bara för mycket. Himmelska med ett glas kall mjölk och förrädiska då det knappt går att sluta mumsa. Något annat jag älskat sedan jag var liten är cocktailbär. Lekte lite och blandade i riven mandelmassa och röda cocktailbär som jag hackade i receptet på kolasnittar. Kolasnittar de luxe, en riktigt lyckad uppgradering!
Vackra blev de också med de röda bären!
ca 35 st
Ingredienser
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
3 dl riven mandelmassa
30 st röda cocktailbär, hackade
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
*Bakpulvret kan bytas ut mot halva mängden bikarbonat.
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst i en bunke. Rör i sirap. Tillsätt vaniljsocker, mandelmassa och cocktail bär samt blanda ihop. Blanda vetemjöl och bakpulver. När ugnen är varm, tillsätt mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
Rulla ut degen till 3 drygt fingertjocka längder och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter så att de blir lite gyllene. Öka på ytterligare minuter för att få kakorna mer knapriga än sega. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Låt svalna.
Filed under: Fika | Tagged: baka, bakning, cocktailbär, fika, fikabröd, hårda kakor, kaffebröd, kakor, mandelmassa, mandelmassesnittar, mandelsnittar, mandelsnittar med röda cocktailbär, mat, röda cocktailbär, recept, sju sorters kakor, skurna kakor, småkakor, snittkakor |
Kommentera