Smulpaj med färskostfyllning och jordgubbar & blåbär – paj med smuldeg i botten och på toppen med en fyllning av sötad färskost blandad med ägg smaksatt med lite vanilj & citronzest och färska jordgubbar och blåbär.
Lätt att baka och kan varieras med bär. Lika goda ljummen som kylskåpskall.
Passade bra till fikat på Midsommar tillsammans med den smaskiga Ryttarkakan.
15 bitar
Ingredienser
Smuldeg:
100 g smör, rumsvarmt
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 krm bakpulver
4 krm bikarbonat
Fyllning:
1 st ägg
250 g färskost
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, zestat skal
150 g jordgubbar
50 g amerikanska blåbär
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°.
Smörj en ugnsfast form, cirka den mindre än 18 x 28 cm som är likadan
Blanda ihop alla ingredienser till degen till en smulig deg i en bunke.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en annan bunke.
Fördela hälften av smuldegen ugnsformen. Fördela ut färskostfyllningen. Klyfta jordgubbarna och lägg på klyftorna och blåbären. Toppa med resten av smuldegen.
Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
Skär kakan i rutor.
Förvara i kylskåp
Filed under: Bakning, Fika | Tagged: bakat, bakning, bär, bärdessert, bärdesserter, bärefterrätt, bärefterrätter, bärpaj, bärpajer, blåbär, dessert, desserter, efterrätt, efterrätter, färska bär, färska hallon, färskost, färskostfyllning, färskostpaj, färskostpajer, fika, jordgubbar, mat, Ost, paj, pajer, philadelphia, recept, smuldeg, smulpaj, smulpajer, sommarbär, sommarbärspajer, sommarbärspja, sommarpaj, vanilj |
Kommentera