Rykande heta räkor – räkor i het olja med vitlöksskivor, röda chiliringar och med lite syra av vitt vin och pressad färsk citron.
Här kommer en av våra favoriter bland tapas. Enkel att göra och supergod.
1 portion
Ingredienser
250 g skalade räkor
0,5-1 st chilifrukt
0,5 st schalottenlök
0,25 st fiskbuljongtärning
5-8 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0,5 dl vatten
0,25 dl vitt vin
1 msk pressad citron
salt
peppar
Beskrivning
Använd en ugnsfast form med en diameter på ca 10-12 cm, som är åtminstone 3 cm hög. Skala räkor och lägg i formen. Skiva chilifrukten. Hacka schalottenlöken (kan uteslutas). Krossa några av vitlöksklyftorna och skiva resten. Lägg allt i formen. Smula i fiskbuljongtärning, häll på olivolja (kan ökas), vatten, vitt vin och citronsaft. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på ca 250 grader i ca 10 minuter.
Serveras med ett gott vitt bröd som kan doppas i.
Filed under: Skaldjur, Spanskt | Tagged: chili, förrätt, förrätter, heta räkor, mat, räkor, räkrätt, räkrätter, recept, skaldjur, skaldjursrätt, skaldjursrätter, Spanskt, tapas |
[…] och chili Posted on 2008-12-06 by Matorama Det här är en variant på en gammal favorit, rykande heta räkor, som vi brukar äta som förrätt eller som en del av en tapas måltid med många olika smårätter […]
[…] chili Rostbiff Rubinpäron Ruccolaolja Ruccolapesto Råbiff Räkbuljong Räkor i vitlök och chili Räkor – rykande heta Räksoppa Rödbetor med feta & hasselnötter Rödbetor ugnsbakade med feta & pinjenötter […]