Det här är en variant på en gammal favorit, rykande heta räkor, som vi brukar äta som förrätt eller som en del av en tapas måltid med många olika smårätter eller ibland som ensamrätt men då dubblar vi mängden nedan per person. Vi brukar alltid göra den i portionsformar så alla får en var men den går säkert att göra i en större form för flera också. Den är snabb att göra och vansinnigt god!
1 portion.
Ingredienser:
125g oskalade räkor
2 st Vitlöksklyftor
1/4 Schalottenlök
1/4 röd chiliifrukt
1 msk Olivolja
1/4 dl Vitt vin
1/4 Citron (saften)
1 krm Rödvinsvinäger
1 tsk finhackad persilja
1 tsk finhackad gräslök
1 tsk finhackad dragon
12,5 g smör
1 krm salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader och varmluft.
Skala räkorna.
Finhacka vitlök, scahlottenlök och chili.
Blanda samtliga ingredienser förutom räkor och smör i en poritionsform.
Lägg i räkor och rör om.
Lägg klickar av smör ovanpå och gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
Servera med ett gott vitt bröd som man kan doppa i portionsformarna!
Etiketter: mat, recept, räkor i vitlök, räkor, vitlök, chili, citron, skaldjur, tapas.
Filed under: räkor, Skaldjur, Smårätter, Spanskt | Tagged: chili, citron, förrätt, förrätter, mat, räkor, räkor i vitlök, räkrätt, räkrätter, recept, skaldjur, skaldjursrätt, skaldjursrätter, Spanskt, tapas, vitlök |
[…] Rostade mandlar med chili Rostbiff Rubinpäron Ruccolaolja Ruccolapesto Råbiff Räkbuljong Räkor i vitlök och chili Räkor – rykande heta Räksoppa Rödbetor med feta & hasselnötter Rödbetor ugnsbakade […]
[…] 3 – Mickelsmäss 4 – Kanelbullens dag, Kanelbullar 12 – Spaniens nationaldag, räkor i vitlök och chili 12 – Äggets dag, Omelett, Ägghalvor 21 – Måltidens dag, 3:e torsdagen i oktober 18 […]
[…] 3 – Mickelsmäss 4 – Kanelbullens dag, Kanelbullar 12 – Spaniens nationaldag, räkor i vitlök och chili 12 – Äggets dag, Omelett, Ägghalvor 21 – Måltidens dag, 3:e torsdagen i oktober 15 […]